

kültür
Yeşilay
78
USTASININ ELİNDEN TARİFLER
1âÕ Þh>À`hÀ LâiÀ >âhÀ>>Ãh >Þ Ûi iââiÌ ÞiiiÀi LÕÕŮÌÕÀ> i i`iÀ½`i
X âi Ûi «À>Ì Ì>ÀyiÀ >`h° ÕÌv>œh ÕÃÌ> à i i`iÀ½ ÛiÀ`œ «ÕX>ÀhÞ> >ÞV>
>âhÀ>Þ>LiViœâ LÕ ÀiXiÌiiÀ] i i i`i iââḭ
O
Ispanak yemeği
Beşamel sos için:
O
2 çorba kaşığı un
O
2 su bardağı süt
O
5 çorba kaşığı
sıvıyağ
O
1 çay kaşığı tuz
O
100 gr. kaşar rendesi
O
3 adet yufka
O
1 çay bardağı sıvıyağ
O
1,5 su bar-
dağı süt
İçine:
O
1 adet yumurta akı
O
Beyaz peynir
O
Kıyılmış
maydanoz
Üzerine:
O
Yumurta sarısı
FIRINDA KREMALI ISPANAK
HAMAYİLİ BÖREK
Yapılışı:
Kalan ıspanak yemeğini bir sonraki
öğünde farklı bir yemek haline getirebilirsiniz.
Fırın kabına yemeğinizi boşalıp yayın. Üzerine
beşamel sos yapın ve gezdirin. Üzerine kaşar
rendesi serip fırını üstten ısıtarak 10-15 dakika
pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Hazırlanışı:
Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı
ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı
işlemi uygulayarak üst üste serin. Yufkaların kar-
şılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.
Peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karış-
tırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi, kare haline
gelen yufkanın her tarafına paylaştırın. Karşılıklı
köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin. 16 üç-
gen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın
birleşim yerlerinden keserek dört üçgen elde edin.
Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgen-
leri de ortadan ikiye kesin. Böreklerinizi buzdolabı
poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az
6-7 saat bekletin. Derin dondurucudan çıkarıp
üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170˚C’de ısıtılmış
fırında pişirin. Dondurmadan da pişirebilirsiniz.