Background Image
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

USTASININ ELİNDEN TARİFLER

1â՘ Þh>À`hÀ LˆâiÀˆ…>âhÀ>˜“>Ãh Žœ>Þ Ûi iââȉˆ Þi“iŽiÀi LՏÕŮÌÕÀ>˜ “ˆ˜i i`iÀ½`i˜

XœŽ Ÿâi Ûi «À>̈Ž Ì>ÀˆyiÀ >`hް ÕÌv>œh˜ ÕÃÌ> ˆÃ“ˆ “ˆ˜i i`iÀ½ˆ˜ ÛiÀ`ˆœˆ ˆ«ÕX>Àhޏ> Žœ>ÞV>

…>âhÀ>Þ>LˆiViœˆ˜ˆâ LÕ ÀiXiÌiiÀ]…i“ iŽœ˜œ“ˆŽ…i“`i iââȉˆ°

O

Ispanak yemeği

Beşamel sos için:

O

2 çorba kaşığı un

O

2 su bardağı süt

O

5 çorba kaşığı

sıvıyağ

O

1 çay kaşığı tuz

O

100 gr. kaşar rendesi

O

3 adet yufka

O

1 çay bardağı sıvıyağ

O

1,5 su bar-

dağı süt

İçine:

O

1 adet yumurta akı

O

Beyaz peynir

O

Kıyılmış

maydanoz

Üzerine:

O

Yumurta sarısı

FIRINDA KREMALI ISPANAK

HAMAYİLİ BÖREK

Yapılışı:

Kalan ıspanak yemeğini bir sonraki

öğünde farklı bir yemek haline getirebilirsiniz.

Fırın kabına yemeğinizi boşalıp yayın. Üzerine

beşamel sos yapın ve gezdirin. Üzerine kaşar

rendesi serip fırını üstten ısıtarak 10-15 dakika

pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Hazırlanışı:

Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı

ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı

işlemi uygulayarak üst üste serin. Yufkaların kar-

şılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.

Peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karış-

tırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi, kare haline

gelen yufkanın her tarafına paylaştırın. Karşılıklı

köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin. 16 üç-

gen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın

birleşim yerlerinden keserek dört üçgen elde edin.

Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgen-

leri de ortadan ikiye kesin. Böreklerinizi buzdolabı

poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az

6-7 saat bekletin. Derin dondurucudan çıkarıp

üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170˚C’de ısıtılmış

fırında pişirin. Dondurmadan da pişirebilirsiniz.