

KASIM 2019 79
O
1 litre süt
O
12 çorba kaşığı şeker
O
11 çorba kaşığı irmik
O
1 adet portakalın
ince rendelenmiş kabuğu
O
2 çorba kaşığı
kakao
O
1 su bardağı haşlanıp püre yapıl-
mış balkabağı
BALKABAKLI PUDİNG PASTA
Hazırlanışı
: Tencereye irmik, süt, porta-
kal kabuğu rendesi ve şekeri alıp sürekli
karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirip
ateşten alın. Pudingi üçe ayırın. Bir kısmı-
na püre halindeki balkabağını bir kısmına
kakao ilave edin; bir kısmını hiçbir şey
ilave etmeden bırakın. Üç ayrı pudingi de
cam fırın kabı veya küçük kaselere sırasıy-
la yerleştirip buzdolabında bir süre beklet-
tikten sonra servis yapabilirsiniz.
10 kg. domates için;
O
2 kg. kırmızı kapri biber
O
3 baş sarımsak
O
1 su bardağı sıvıyağ
O
1 çay bardağı şeker
O
Damak tadına göre tuz
DOMATES SOSU
Hazırlanışı:
Biberleri yarıdan kesip çekirdek
yataklarını çıkarıp irice doğrayın. (Arzuya göre
biberleri közleyip kabuklarını soyabilirsiniz)
Daha sonra tencereye alın. Üzerine iri doğran-
mış domatesleri, soyulmuş sarımsakları ekle-
yip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Üzerine
tuz, şeker, sıvı yağ ekleyip el blender’ıyla pü-
rüzsüz kıvama getirin ve sıcak halde kapak
seviyesinden bir parmak eksik kalacak şekilde
kavanozlara doldurun. İlk kez kullanılacak ka-
pakları iki dakika kadar kaynatıp bir bez yardı-
mı ile sıkıca kapatın. Ters çevirerek bir tencere-
ye alın. Kapakları bir cm. aşacak kadar su ilave
edip ondakika kaynatın. Kapakları tekrar sıkın
ve baş aşağı olacak şekilde soğutarak buzdolabı
veya serin bir yerde bekletin.