Background Image
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

KASIM 2019 79

O

1 litre süt

O

12 çorba kaşığı şeker

O

11 çorba kaşığı irmik

O

1 adet portakalın

ince rendelenmiş kabuğu

O

2 çorba kaşığı

kakao

O

1 su bardağı haşlanıp püre yapıl-

mış balkabağı

BALKABAKLI PUDİNG PASTA

Hazırlanışı

: Tencereye irmik, süt, porta-

kal kabuğu rendesi ve şekeri alıp sürekli

karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirip

ateşten alın. Pudingi üçe ayırın. Bir kısmı-

na püre halindeki balkabağını bir kısmına

kakao ilave edin; bir kısmını hiçbir şey

ilave etmeden bırakın. Üç ayrı pudingi de

cam fırın kabı veya küçük kaselere sırasıy-

la yerleştirip buzdolabında bir süre beklet-

tikten sonra servis yapabilirsiniz.

10 kg. domates için;

O

2 kg. kırmızı kapri biber

O

3 baş sarımsak

O

1 su bardağı sıvıyağ

O

1 çay bardağı şeker

O

Damak tadına göre tuz

DOMATES SOSU

Hazırlanışı:

Biberleri yarıdan kesip çekirdek

yataklarını çıkarıp irice doğrayın. (Arzuya göre

biberleri közleyip kabuklarını soyabilirsiniz)

Daha sonra tencereye alın. Üzerine iri doğran-

mış domatesleri, soyulmuş sarımsakları ekle-

yip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Üzerine

tuz, şeker, sıvı yağ ekleyip el blender’ıyla pü-

rüzsüz kıvama getirin ve sıcak halde kapak

seviyesinden bir parmak eksik kalacak şekilde

kavanozlara doldurun. İlk kez kullanılacak ka-

pakları iki dakika kadar kaynatıp bir bez yardı-

mı ile sıkıca kapatın. Ters çevirerek bir tencere-

ye alın. Kapakları bir cm. aşacak kadar su ilave

edip ondakika kaynatın. Kapakları tekrar sıkın

ve baş aşağı olacak şekilde soğutarak buzdolabı

veya serin bir yerde bekletin.