Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  48 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 48 / 84 Next Page
Page Background

O

fis ortamındaki

yanlış beslenme

alışkanlıkları ve

fiziksel aktivite azlığı

bazı sağlık problemlerini de

beraberinde getiriyor. Bu sağlık

sorunları arasında insülin direnci,

obezite, metabolik sendrom gibi

hastalıklar yer alıyor. Bu sorunlar,

kişinin yaşam kalitesinin

yanında iş verimini de olumsuz

etkiliyor. Çalışan kişiler kahvaltı

ve öğle yemeği öğünlerini

evden uzakta geçiriyor; bu

da beslenmenin yaklaşık üçte

ikisinin ev dışında olduğu

anlamına geliyor. Bu durum göz

önünde bulundurulduğunda,

iş hayatındakilerin doğru

beslenmesi daha büyük önem

kazanıyor. Beslenme ve

Diyet Uzmanı Serap Güzel,

çalışanların doğru, kaliteli ve

yeterli beslenmesi için dikkat

edilmesi gerekenler hakkında

bilgi verdi.

“KAHVALTI EN ÖNEMLİ

ÖĞÜN”

Kahvaltının çoğu zaman

atlanan veya hızla atıştırılan

yiyeceklerden oluşan bir öğün

olduğunu vurgulayan Güzel,

bunun hatalı bir beslenme

alışkanlığı olduğunu belirtiyor.

“Kahvaltı güne iyi başlamamızı

sağlayan, metabolizmamızı

çalıştıran ve şişmanlamaktan

koruyan en önemli öğündür.”

diyen Güzel, “Kahvaltı, mutlaka

protein, lifli karbonhidrat

ve mümkünse vitamin ve

mineral alacağınız sağlıklı

bir öğün olmalıdır.” diyor. İş

hayatındakilerin çoğunlukla

tercih ettiği poğaça, açma, simit

ve çaydan oluşan bir kahvaltının

yeterli olmadığını belirten Güzel,

“Peynirle yapılan bir sandviç ve

yanında bir meyve daha dengeli

bir kahvaltı seçeneğidir.” diyor.

İŞ STRESİ SAĞLIĞI OLUMSUZ

ETKİLİYOR

İş yeri yemekhanesi veya

restoranda yenilen öğle

yemeklerinin doğru seçimlerden

oluşması gerektiğini vurgulayan

Beslenme ve Diyet Uzmanı Serap

Güzel, fast-food tarzı, kızartılmış

Çalışmahayatı hembeden

hemde zihin içinyorucu

olabiliyor; bunedenlede

çalışankişilerin sağlığına

daha fazlaözengöstermesi

gerekiyor.Günlük

yaşantımızınbüyükbölümünü

kaplayan iş saatlerinde

beslenmeyedikkat etmek,

sağlıklı kalmanınbaşlıca

yollarındanbirini oluşturuyor.

Çalışanlar nasıl

beslenmeli?

Beslenme ve

Diyet Uzmanı

Serap Güzel

“Çalışırken yanınıza

taze ve kuru meyve,

küçük sandviçler, taze

ceviz, badem, fındık

gibi atıştırmalıklar

almak, gofret, kraker

ve bisküvi gibi sadece

yağ, şeker ve undan

oluşan yiyecekler

yerine çok daha sağlıklı

ve doyurucudur.”

yaşam

Yeşilay

48