

O
fis ortamındaki
yanlış beslenme
alışkanlıkları ve
fiziksel aktivite azlığı
bazı sağlık problemlerini de
beraberinde getiriyor. Bu sağlık
sorunları arasında insülin direnci,
obezite, metabolik sendrom gibi
hastalıklar yer alıyor. Bu sorunlar,
kişinin yaşam kalitesinin
yanında iş verimini de olumsuz
etkiliyor. Çalışan kişiler kahvaltı
ve öğle yemeği öğünlerini
evden uzakta geçiriyor; bu
da beslenmenin yaklaşık üçte
ikisinin ev dışında olduğu
anlamına geliyor. Bu durum göz
önünde bulundurulduğunda,
iş hayatındakilerin doğru
beslenmesi daha büyük önem
kazanıyor. Beslenme ve
Diyet Uzmanı Serap Güzel,
çalışanların doğru, kaliteli ve
yeterli beslenmesi için dikkat
edilmesi gerekenler hakkında
bilgi verdi.
“KAHVALTI EN ÖNEMLİ
ÖĞÜN”
Kahvaltının çoğu zaman
atlanan veya hızla atıştırılan
yiyeceklerden oluşan bir öğün
olduğunu vurgulayan Güzel,
bunun hatalı bir beslenme
alışkanlığı olduğunu belirtiyor.
“Kahvaltı güne iyi başlamamızı
sağlayan, metabolizmamızı
çalıştıran ve şişmanlamaktan
koruyan en önemli öğündür.”
diyen Güzel, “Kahvaltı, mutlaka
protein, lifli karbonhidrat
ve mümkünse vitamin ve
mineral alacağınız sağlıklı
bir öğün olmalıdır.” diyor. İş
hayatındakilerin çoğunlukla
tercih ettiği poğaça, açma, simit
ve çaydan oluşan bir kahvaltının
yeterli olmadığını belirten Güzel,
“Peynirle yapılan bir sandviç ve
yanında bir meyve daha dengeli
bir kahvaltı seçeneğidir.” diyor.
İŞ STRESİ SAĞLIĞI OLUMSUZ
ETKİLİYOR
İş yeri yemekhanesi veya
restoranda yenilen öğle
yemeklerinin doğru seçimlerden
oluşması gerektiğini vurgulayan
Beslenme ve Diyet Uzmanı Serap
Güzel, fast-food tarzı, kızartılmış
Çalışmahayatı hembeden
hemde zihin içinyorucu
olabiliyor; bunedenlede
çalışankişilerin sağlığına
daha fazlaözengöstermesi
gerekiyor.Günlük
yaşantımızınbüyükbölümünü
kaplayan iş saatlerinde
beslenmeyedikkat etmek,
sağlıklı kalmanınbaşlıca
yollarındanbirini oluşturuyor.
Çalışanlar nasıl
beslenmeli?
Beslenme ve
Diyet Uzmanı
Serap Güzel
“Çalışırken yanınıza
taze ve kuru meyve,
küçük sandviçler, taze
ceviz, badem, fındık
gibi atıştırmalıklar
almak, gofret, kraker
ve bisküvi gibi sadece
yağ, şeker ve undan
oluşan yiyecekler
yerine çok daha sağlıklı
ve doyurucudur.”
yaşam
Yeşilay
48