

OCAK 2019 79
●
125 gram tereyağı
●
1 su bardağı toz şeker
●
2 adet yumurta
●
Yarım su bardağı tahin
●
1 su bardağı iri
dövülmüş ceviz
●
1 buçuk su bardağı un
●
1 paket kabartma tozu
●
16 adet yarım ceviz içi
●
1 çay bardağı su
Kabı yağlamak için:
●
1 çorba kaşığı tereyağ
●
2-3 çorba kaşığı un
LİMONLU KEK
●
125 gram tereyağı
●
1 buçuk su bardağı
toz şeker
●
Yarım çay kaşığı tuz
●
2 adet yumurta
●
3 çorba kaşığı süt
●
3 çorba kaşığı limon suyu
●
2 su bardağı un
●
1 paket kabartma tozu
●
1 adet limonun rendelenmiş
kabuğu
Üzeri için:
●
1 paket beyaz çikolata
●
1 çorba kaşığı krema
●
Arzunuza göre meyve
Tereyağ,
toz şeker ve tuzu mikserle toz şeker eriyene kadar çır-
pın. Yumurtaları teker teker ilave edip, iyice çırpın. Süt ve limon
suyunun yarısını ilave edip karıştırın. Kalan süt ve limon suyunu
ekleyip, yeniden karıştırın. Un ve kabartma tozunu beraber eleyip,
karışıma ilave edin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştı-
rın. 25 cm. uzunluğundaki baton kalıbı yağlayın. Hamuru kalıba
boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, hafif kızarana dek
pişirin. Üzeri için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kremay-
la karıştırın. Kekin üzerine çikolatalı kremayı gezdirin. Meyve ile
süsleyip servis yapın.
TAHİNLİ CEVİZLİ KEK
Tereyağ
ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ve
tahini ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi de ilave edip
tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip
karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı su katın. Baton kek kalıbını
tereyağ ile yağlayıp sonrasında unlayın. Hamuru kaba boşaltın ve
üzerine ceviz içlerini koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30
dakika pişirin.
(10-12 kişilik)
(8 kişilik)