

kültür
Yeşilay
76
KEK SEVMEYEN
VAR MI?
Çocukken pişmesini sabırsızlıkla beklediğimiz, evi saran kokusuyla
mutlu olduğumuz kekler, çay saatlerinin de mükemmel birer
eşlikçisi…Farklı malzemelerle zenginleşen lezzetli ve pratik kek
tariflerini sizler için bir araya getirdik.
İKİ RENKLİ KEK
(8-10 kişilik )
●
4 adet yumurta
●
1 buçuk su bardağı toz şeker
●
1 su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı
●
Yarım su bardağı maden suyu
●
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
●
3 su bardağı un
●
2 çorba kaşığı kakao
Kalıbı yağlamak için:
●
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yumurta
ve toz şekeri bir kaba alıp mikser
yardımı ile iyice çırpın. Üzerine yağ ve maden
suyu ilave edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu
birlikte eleyip karışıma ekledikten sonra karış-
tırın. Harcın yarısını başka bir kaba aktarın ve
üzerine kakaoyu katıp karıştırın. Ortası delik
yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Kakaolu
karışımın 1/3’ünü kalıba döküp yayın. Üzerine
sade kek karışımının 1/3’ünü dökün. Kalan ka-
kaolu kek karışımının yarısını, en üste de kalan
sade karışımın yarısını dökün. En son kalan
kakaolu karışımı ve üzerine de sade karışımı
döküp düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 40-45 dakika pişirin.