

OCAK 2019 77
●
Yarım su bardağı dövülmüş
fındık
●
3 adet elma
●
250 gram oda
sıcaklığında tereyağı
●
1 su bardağı toz şeker
●
3 adet yumurta
●
2 buçuk su bardağı un
●
1 paket kabartma tozu
●
1 paket vanilya
●
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
●
1 buçuk su bardağı ikiye
bölünmüş kavrulmamış
fındık içi
FINDIKLI ELMALI KEK
(8-10 kişilik)
Tereyağı
ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelin-
ceye dek çırpın. Üzerine yumurta ve rendelenmiş elma ekleyin. Un,
kabartma tozu, vanilya ve tarçını karışıma katın. Fındığı da ekleyip
iyice harmanlayın. Orta boy kelepçeli bir kalıbı yağlayıp unlayın.
Hazırladığınız harcı içine dökün. Üzerine ikiye bölünmüş fındık
serpin ve kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alıp 15-20 dakika daha pi-
şirin. Dilimleyerek servis yapın.
HAVUÇLU KEK
(8-10 kişilik)
●
4 adet oda sıcaklığında
yumurta
●
1 buçuk su bardağı toz şeker
●
1 su bardağı sıvı yağ
●
2 tatlı kaşığı tarçın
●
3 su bardağı un
●
1 paket kabartma tozu
●
1 paket vanilya
●
2 su bardağı rendelenmiş
havuç
●
1 su bardağı iri
dövülmüş ceviz
●
1 adet limonun rendelenmiş
kabuğu
Üzeri için:
●
Pudra şekeri ve
havuç dilimleri
Yumurta
ve toz şekeri derin bir kapta 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve
tarçın ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya
katın. Havuç, ceviz ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra
tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kekin kolay çıkması için kalıbın içini
yağlayıp unlayın. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 de-
rece fırında kontrol ederek pişirin. Kontrol etmek için keke bir kürdan
batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkardığınız
keki soğutun ve üzerine pudra şekeri serpip ince havuç dilimleri ile
süsleyin.