Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

OCAK 2019 77

Yarım su bardağı dövülmüş

fındık

3 adet elma

250 gram oda

sıcaklığında tereyağı

1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

2 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 buçuk su bardağı ikiye

bölünmüş kavrulmamış

fındık içi

FINDIKLI ELMALI KEK

(8-10 kişilik)

Tereyağı

ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelin-

ceye dek çırpın. Üzerine yumurta ve rendelenmiş elma ekleyin. Un,

kabartma tozu, vanilya ve tarçını karışıma katın. Fındığı da ekleyip

iyice harmanlayın. Orta boy kelepçeli bir kalıbı yağlayıp unlayın.

Hazırladığınız harcı içine dökün. Üzerine ikiye bölünmüş fındık

serpin ve kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180

derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alıp 15-20 dakika daha pi-

şirin. Dilimleyerek servis yapın.

HAVUÇLU KEK

(8-10 kişilik)

4 adet oda sıcaklığında

yumurta

1 buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı tarçın

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı rendelenmiş

havuç

1 su bardağı iri

dövülmüş ceviz

1 adet limonun rendelenmiş

kabuğu

Üzeri için:

Pudra şekeri ve

havuç dilimleri

Yumurta

ve toz şekeri derin bir kapta 3-4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve

tarçın ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya

katın. Havuç, ceviz ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra

tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kekin kolay çıkması için kalıbın içini

yağlayıp unlayın. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 de-

rece fırında kontrol ederek pişirin. Kontrol etmek için keke bir kürdan

batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkardığınız

keki soğutun ve üzerine pudra şekeri serpip ince havuç dilimleri ile

süsleyin.