Riskli İnternet ve Teknoloji Kullanımı - page 75

Hazırlanışı
Yumurta ve yumurta sarılarını karıştırın.
Yumurta harcına şeker ilave edip çırpmaya devam edin.
Bir tavada tereyağını eritin.
Eriyen tereyağının içinde çikolatayı da eritin.
Tahini de ekleyip karıştırın.
Yumurtalı harç ve tahinli harcı birbirine ilave edin.
En son un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
Yağlanmış kaplara yarısını geçecek kadar harç koyun.
200 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Dondurma ile sıcak servis edin.
Afiyet olsun…
E s a t Ö Z ATA
Beykent Üniversitesi Aşçılık Program Başkanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr. Gör.
AŞPAFEDMilli TakımDirektörü
@esatozata
3 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
150 gr şeker
200 gr tereyağı
150 gr tahin
50 gr bitter çikolata
80 gr un
1 paket kabartma tozu
İsteğe bağlı 1 top vanilyalı
dondurma
Malzemeler
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
TEMMUZ 2014
1...,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,...92
Powered by FlippingBook