Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  45 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 45 / 84 Next Page
Page Background

5-

Bol lifli

yiyecekler yiyin

Diyet yaparken

birçok kişinin yaşadığı

önemli sorunlardan biri

kabızlık. Kabızlığın önüne

geçebilmenin en önemli

kuralı ise bol lifli yiyecekler

tüketmek. Patates hariç tüm

sebzeler iyi birer lif kaynağı,

vitamin ve mineral deposu. Lifli

yiyeceklerin ayrıca bağışıklığı

kuvvetlendirici ve doygunluk

hissini artıcı özellikleri bulunuyor.

Esmer ekmek gibi tahıl ürünleri,

kuru baklagillerle, meyve

ve sebzeler posadan zengin

yiyecekler grubunda yer alıyor.

6-

Meyvelerden çilek,

erik ve armudu tercih edin

Meyvelerde ise düşük glisemik

indeksli olanları tercih etmelisiniz.

Yani vücutta şeker dengesini daha iyi

sağlayan meyveleri. Açlık ve tokluk

şekerleri ne kadar dengeli olursa kilo

vermek de o kadar rahat hale geliyor.

Armut, kuru erik, kuru kayısı, kivi, çilek

ve erik gibi meyveler şeker dengesini

sağlayan meyveler arasında yer alıyor.

Ancak ne olursa olsun miktarlarını da

abartmamak gerekiyor. Günde ortalama

iki-üç porsiyon meyve tüketebilirsiniz.

7-

Günde iki öğün mutlaka

sebze yiyin

Diyet yaparken yeterli miktarda vitamin

ve mineral almak gerekiyor. Sebze de

önemli bir vitamin ve mineral kaynağı.

Ayrıca metabolizmayı hızlandırıyor ve

ödem attırmaya yardımcı oluyor. Önemli

bir lif kaynağı olan sebze bu özelliğiyle

bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor.

Tüm bu nedenleri göz önünde bulundurarak

diyet yaparken günde iki öğün sebzeyi salata

veya pişmiş olarak tüketmeniz gerekiyor.

yesilay.org.tr

45

YEŞiLAY

HAZİRAN 2015