Background Image
Previous Page  70 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 70 / 84 Next Page
Page Background

GASTRONOMİ

BALIK SEVEN OKURLARIMIZ BU AY BAYRAM YAPACAK.

SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTTIRACAK

SARDALYA BALIĞI İLE HAZIRLANMIŞ TARİFLER SUNUYORUZ.

LEZZETLİ TARİFLERİ SUNMASI BİZDEN DENEMESİ SİZDEN…

4 kişilik

1 kg sardalya

1 adet soğan

2 adet domates

2 adet kıyılmış sivri biber

15-20 adet kıyılmış mantar

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

peyniri

Körili sos için

l

1 çay kaşığı köri

l

1 çay bardağı domates suyu

l

1 kahve fincanı zeytinyağı

ÖNCELİKLE

balıkların kafalarını

gövdelerinden ayırıp, içlerini

temizleyin. Üstündeki pulları

da elinizle temizledikten sonra

yıkayın ve süzgece alın. Piyazlık

doğranmış soğanı orta boy bir

güvecin dibine yayın ve üzerine

balığı dizin. Kabukları soyulup,

kıyılmış domates, sivri biber

ve mantarı derin bir kapta

karıştırıp, balığın üzerine yayın.

Sos için köri, domates suyu

ve zeytinyağını bir tavaya alıp,

kaynatın. Hazırladığınız sosu

karışımın üzerine boşaltın ve

en üste de rendelenmiş kaşar

peyniri serpin. Önceden ısıtılmış

200 derece fırında peynir

eriyene kadar pişirin ve sıcak

olarak servis yapın.

Aşçının notu:

Dilerseniz körili sos yerine

kremalı veya domatesli sos da

hazırlayabilirsiniz.

KIREMITTE SARDALYA

SARD LYA

AYIN LEZZETİ

yesilay.org.tr

70

YEŞiLAY

KASIM 2015

KÜLTÜR

EKİM 2015