GASTRONOMİ
BALIK SEVEN OKURLARIMIZ BU AY BAYRAM YAPACAK.
SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTTIRACAK
SARDALYA BALIĞI İLE HAZIRLANMIŞ TARİFLER SUNUYORUZ.
LEZZETLİ TARİFLERİ SUNMASI BİZDEN DENEMESİ SİZDEN…
4 kişilik
1 kg sardalya
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet kıyılmış sivri biber
15-20 adet kıyılmış mantar
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
Körili sos için
l
1 çay kaşığı köri
l
1 çay bardağı domates suyu
l
1 kahve fincanı zeytinyağı
ÖNCELİKLE
balıkların kafalarını
gövdelerinden ayırıp, içlerini
temizleyin. Üstündeki pulları
da elinizle temizledikten sonra
yıkayın ve süzgece alın. Piyazlık
doğranmış soğanı orta boy bir
güvecin dibine yayın ve üzerine
balığı dizin. Kabukları soyulup,
kıyılmış domates, sivri biber
ve mantarı derin bir kapta
karıştırıp, balığın üzerine yayın.
Sos için köri, domates suyu
ve zeytinyağını bir tavaya alıp,
kaynatın. Hazırladığınız sosu
karışımın üzerine boşaltın ve
en üste de rendelenmiş kaşar
peyniri serpin. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında peynir
eriyene kadar pişirin ve sıcak
olarak servis yapın.
Aşçının notu:
Dilerseniz körili sos yerine
kremalı veya domatesli sos da
hazırlayabilirsiniz.
KIREMITTE SARDALYA
SARD LYA
AYIN LEZZETİ
yesilay.org.tr
70
YEŞiLAY
•
KASIM 2015
KÜLTÜR
EKİM 2015