Background Image
Previous Page  71 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 71 / 84 Next Page
Page Background

71

SARDALYA DOLMA

4 kişilik

Yarım kg sardalya

1 adet rendelenmiş soğan

2 adet rendelenmiş domates

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 diş dövülmüş sarmısak

10’ar dal maydanoz ve dereotu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

BALIKLARIN

kafasını gövdesinden

ayırın. İçlerini temizleyin ve kılçıklarını

çıkarın. Üzerindeki pulları da elinizle

temizledikten sonra yıkayın ve süzgece

alın. Derin bir kapta soğan, domates, kaşar

peyniri, sarmısak, maydanoz, dereotu ve

zeytinyağını karıştırın. 1 adet sardalyayı düz

bir zemine serin ve içine kaşarlı iç harçtan 1

tatlı kaşığı koyup, üzerine 1 adet sardalyayı

kapatın. Balık ve iç harç bitene kadar işleme

devam edin. Önlü arkalı ızgara yapın ve

sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu:

Dilerseniz tavada da kızartabilirsiniz.

Kızartma yapmadan önce dağılmaması için

her iki tarafını da hafif una bulayın.

SARDALYALI BÖREK

4 kişilik

Yarım kg sardalya

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan

10-12 dal maydanoz

2 adet yufka

Tuz, karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

SARDALYALARIN

kafasını gövdesinden

ayırın. Daha sonra içlerini temizleyin ve

kılçıklarını çıkarın. Üzerindeki pulları da

elinizle temizledikten sonra yıkayıp, süzgece

alın. Tavaya aldığınız zeytinyağında piyazlık

doğranmış soğanı soteleyin. İri kıyılmış balığı

ekleyin ve kısık ateşte 1-2 dakika daha

sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini

ayarlayıp, tavayı ocaktan alın. Kıyılmış

maydanoz ekleyip, karıştırın ve soğumaya

bırakın. Yufkayı düz bir zemine serin ve önce

enine sonra dikey olacak şekilde kesin. Elde

ettiğiniz 4 parça yufkanın her birini tekrar ikiye

kesin ve toplam 8 parça üçgen yufka elde

edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

İçlerine balıklı harcı paylaştırın ve sigara böreği

gibi sarın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve sıcak

olarak servis yapın.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

KASIM 2015

YEŞiLAY

EKİ