71
SARDALYA DOLMA
4 kişilik
Yarım kg sardalya
1 adet rendelenmiş soğan
2 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş dövülmüş sarmısak
10’ar dal maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
BALIKLARIN
kafasını gövdesinden
ayırın. İçlerini temizleyin ve kılçıklarını
çıkarın. Üzerindeki pulları da elinizle
temizledikten sonra yıkayın ve süzgece
alın. Derin bir kapta soğan, domates, kaşar
peyniri, sarmısak, maydanoz, dereotu ve
zeytinyağını karıştırın. 1 adet sardalyayı düz
bir zemine serin ve içine kaşarlı iç harçtan 1
tatlı kaşığı koyup, üzerine 1 adet sardalyayı
kapatın. Balık ve iç harç bitene kadar işleme
devam edin. Önlü arkalı ızgara yapın ve
sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu:
Dilerseniz tavada da kızartabilirsiniz.
Kızartma yapmadan önce dağılmaması için
her iki tarafını da hafif una bulayın.
SARDALYALI BÖREK
4 kişilik
Yarım kg sardalya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
10-12 dal maydanoz
2 adet yufka
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
SARDALYALARIN
kafasını gövdesinden
ayırın. Daha sonra içlerini temizleyin ve
kılçıklarını çıkarın. Üzerindeki pulları da
elinizle temizledikten sonra yıkayıp, süzgece
alın. Tavaya aldığınız zeytinyağında piyazlık
doğranmış soğanı soteleyin. İri kıyılmış balığı
ekleyin ve kısık ateşte 1-2 dakika daha
sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini
ayarlayıp, tavayı ocaktan alın. Kıyılmış
maydanoz ekleyip, karıştırın ve soğumaya
bırakın. Yufkayı düz bir zemine serin ve önce
enine sonra dikey olacak şekilde kesin. Elde
ettiğiniz 4 parça yufkanın her birini tekrar ikiye
kesin ve toplam 8 parça üçgen yufka elde
edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
İçlerine balıklı harcı paylaştırın ve sigara böreği
gibi sarın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve sıcak
olarak servis yapın.
yesilay.org.tr
YEŞiLAY
•
KASIM 2015
YEŞiLAY
•
EKİ