Background Image
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

YEŞiLAY

EKİM 2015

yesilay.org.tr

72

GASTRONOMİ

SARDALYALI PAZI SARMA

4 kişilik

Yarım kg sardalya

1 demet pazı

Yeteri kadar su

2 adet orta boy soğan

1 diş kıyılmış sarmısak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarımşar demet maydanoz ve dereotu

Tuz, karabiber

Sos için:

l

Yarım çay bardağı krema

l

2 çorba kaşığı soya sosu

BALIKLARIN

kafasını ayırıp, içlerini temizleyin ve kılçıklarını

çıkarın. Üzerindeki pulları elinizle temizledikten sonra

yıkayın ve süzgece alın. Pazının saplarını kesin. Kaynar

suya batırıp 2 dakika bekletin. Çıkarıp süzün. İçi için,

zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve

sarmısağı soteleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu

katıp, kısık ateşte 1-2 dakika daha sotelemeye devam

edin. Tavayı ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1

adet pazı yaprağını düz bir zemine serin. İçine 1 adet balık

yerleştirip, üzerine iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Sarma

sarar gibi sarın ve diğer pazı yapraklarını da aynı şekilde

hazırlayın. Krema ile soya sosunu tavada bir taşım kaynatın

ve orta büyüklükte bir güveç kabının içine boşaltın. Üzerine

sarmaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında

15-20 dakika pişirin.

KASIM 2015

KÜLTÜR