YEŞiLAY
•
EKİM 2015
yesilay.org.tr
72
GASTRONOMİ
SARDALYALI PAZI SARMA
4 kişilik
Yarım kg sardalya
1 demet pazı
Yeteri kadar su
2 adet orta boy soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber
Sos için:
l
Yarım çay bardağı krema
l
2 çorba kaşığı soya sosu
BALIKLARIN
kafasını ayırıp, içlerini temizleyin ve kılçıklarını
çıkarın. Üzerindeki pulları elinizle temizledikten sonra
yıkayın ve süzgece alın. Pazının saplarını kesin. Kaynar
suya batırıp 2 dakika bekletin. Çıkarıp süzün. İçi için,
zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğan ve
sarmısağı soteleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu
katıp, kısık ateşte 1-2 dakika daha sotelemeye devam
edin. Tavayı ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1
adet pazı yaprağını düz bir zemine serin. İçine 1 adet balık
yerleştirip, üzerine iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun. Sarma
sarar gibi sarın ve diğer pazı yapraklarını da aynı şekilde
hazırlayın. Krema ile soya sosunu tavada bir taşım kaynatın
ve orta büyüklükte bir güveç kabının içine boşaltın. Üzerine
sarmaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında
15-20 dakika pişirin.
KASIM 2015
KÜLTÜR