Background Image
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

KAĞITTA SARDALYA

4 kişilik

1 kg sardalya, 2 adet soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 adet sivri biber, 8-10 adet mantar

1 çay kaşığı tane karabiber

2 adet rendelenmiş domates

Yarım demet kıyılmış maydanoz

Yarım demet kıyılmış dereotu

2 adet defne yaprağı, tuz, pulbiber

Dilimlenmiş yarım limon

BALIKLARIN

kafasını gövdesinden ayırın ve içlerini

temizleyin. Üstündeki pulları da elinizle temizledikten

sonra yıkayın ve süzgece alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp,

piyazlık doğranmış soğanı soteleyin. Sivri biber ve mantar

katıp, sotelemeye devam edin. Tane karabiber, tuz ve

pulbiber ekleyin. Karıştırın ve alüminyum folyonun içine

yayın. Üzerine balığı dizin ve derin bir kapta karıştırdığınız

domates, maydanoz, dereotu karışımını balığın üzerine

boşaltın. Defne yaprağı ve limon dilimini yerleştirip, folyoyu

hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış

200 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve içinden defne

yaprağını çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

KASIM 2015

YEŞiLAY

EKİ