KAĞITTA SARDALYA
4 kişilik
1 kg sardalya, 2 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber, 8-10 adet mantar
1 çay kaşığı tane karabiber
2 adet rendelenmiş domates
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
2 adet defne yaprağı, tuz, pulbiber
Dilimlenmiş yarım limon
BALIKLARIN
kafasını gövdesinden ayırın ve içlerini
temizleyin. Üstündeki pulları da elinizle temizledikten
sonra yıkayın ve süzgece alın. Zeytinyağını bir tavaya alıp,
piyazlık doğranmış soğanı soteleyin. Sivri biber ve mantar
katıp, sotelemeye devam edin. Tane karabiber, tuz ve
pulbiber ekleyin. Karıştırın ve alüminyum folyonun içine
yayın. Üzerine balığı dizin ve derin bir kapta karıştırdığınız
domates, maydanoz, dereotu karışımını balığın üzerine
boşaltın. Defne yaprağı ve limon dilimini yerleştirip, folyoyu
hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve içinden defne
yaprağını çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.
yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
KASIM 2015
YEŞiLAY
•
EKİ