Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  40 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 40 / 84 Next Page
Page Background

S

“SÜT İÇMEYEN ÇOCUKLAR, YETERİN-

CE PROTEİNVE KALSİYUMALAMIYOR”

Büyüme ve gelişim için gerekli olan vi-

tamin, mineral, yağ, karbonhidrat ve

protein ihtiyacı, süt ve süt ürünlerinden

elde edilebiliyor. Süt; protein, enerji, kal-

siyum ve mineral bakımından zengin bir

besin ögesi. Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim

Küçük, “Süt ve süt ürünlerini tüketme-

yen çocuklar, yeterince protein ve kal-

siyum alamamaya bağlı olarak kemik

gelişiminde ve büyümede geri kalma

riskiyle karşı karşıya kalabilir. Ayrıca süt

içmeyen çocuklarda fosfor, iyot, A ve

C vitaminleri yetersizlikleri de görüle-

bilir” diyor. İnek sütünü, protein alerjisi

veya başka bir gerekçeyle tüketeme-

yen çocukların ise sütten elde edilecek

kalsiyum ve proteini badem, koyu yeşil

yapraklı sebzeler, üzüm pekmezi, soya

peyniri ve buğday tüketerek alabilece-

ğini belirtiyor.

ANNE SÜTÜ VE İNEK SÜTÜ

ARASINDAKİ FARK

Anne sütüyle inek sütünün verdiği

enerji bakımından benzerlik taşıdığına

değinen Halil İbrahim Küçük, “Protein

içeriği bakımından inek sütü kolay sin-

dirilemez; ayrıca demir ve D vitamini

SÜTE HER YAŞTA

İHTİYACIMIZ VAR

Süt ve süt ürünleri

özellikle bebekler

ve çocuklar için

hayati önem taşıyor.

İnsan yaşamının

her döneminde

ihtiyaç duyulan süt

ve süt ürünlerinin

tüketimiyle ilgili tüm

merak edilenleri

Çocuk Sağlığı ve

Hastalıkları Uzmanı

Yrd. Doç. Dr. Halil

İbrahimKüçük’ten

dinledik.

Yrd. Doç. Dr. Halil

İbrahimKüçük

yesilay.org.tr

40

YEŞiLAY

NİSAN 2017

SAĞLIK