Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

MART 2015

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

B

E

Z

E

L

Y

E

Y

İ

Y

A

L

N

I

Z

C

A

M

İ

N

İ

K

Y

E

Ş

İ

L

T

O

P

L

A

R

O

L

A

R

A

K

D

Ü

Ş

Ü

N

M

E

Y

İ

N

.

F

A

R

K

L

I

T

A

R

İ

F

L

E

R

İ

N

İ

Ç

İ

N

D

E

K

A

B

U

Ğ

U

Y

L

A

Y

E

M

E

N

İ

N

T

A

D

I

N

A

V

A

R

I

N

.

M

İ

N

İ

K

Y

E

Ş

İ

L

T

O

P

L

A

R

SOYA SOSLU BEZELYELİ TAVUK

Malzemeler

1/2 kg tavuk kalça şiş

10-15 çok körpe bezelye

100 gr tanelenmiş bezelye

3-4 sap taze soğan

5 diş sarmısak

1/2 çay bardağı tuzu azaltılmış soya sosu

1 tatlı kaşığı susam yağı

Karabiber

Hazırlanışı

Körpe bezelyeleri ayıklayın. İçinde neredeyse daha tanesi olmayan

körpe bezelyelerin kabukları son derece lezzetli oluyor.Kabuklarını yiyebilmek için bezelyelerin

iç kısmındaki şeffaf zarı çıkarın. Taze soğanların yalnızca yeşil kısımlarını doğrayın.

Sarmısakları ince ince kesip hazırlayın. Tümmalzemeleri karıştırıp fırına verin.

YASEM İ N SAVC I

KOR HAN ÖZ T U NÇ

HA Z I R L AYAN

FOTOĞ R AF L AR