yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
MART 2015
KÜLTÜR
GASTRONOMİ
B
E
Z
E
L
Y
E
Y
İ
Y
A
L
N
I
Z
C
A
M
İ
N
İ
K
Y
E
Ş
İ
L
T
O
P
L
A
R
O
L
A
R
A
K
D
Ü
Ş
Ü
N
M
E
Y
İ
N
.
F
A
R
K
L
I
T
A
R
İ
F
L
E
R
İ
N
İ
Ç
İ
N
D
E
K
A
B
U
Ğ
U
Y
L
A
Y
E
M
E
N
İ
N
T
A
D
I
N
A
V
A
R
I
N
.
M
İ
N
İ
K
Y
E
Ş
İ
L
T
O
P
L
A
R
SOYA SOSLU BEZELYELİ TAVUK
Malzemeler
●
1/2 kg tavuk kalça şiş
●
10-15 çok körpe bezelye
●
100 gr tanelenmiş bezelye
●
3-4 sap taze soğan
●
5 diş sarmısak
●
1/2 çay bardağı tuzu azaltılmış soya sosu
●
1 tatlı kaşığı susam yağı
●
Karabiber
Hazırlanışı
Körpe bezelyeleri ayıklayın. İçinde neredeyse daha tanesi olmayan
körpe bezelyelerin kabukları son derece lezzetli oluyor.Kabuklarını yiyebilmek için bezelyelerin
iç kısmındaki şeffaf zarı çıkarın. Taze soğanların yalnızca yeşil kısımlarını doğrayın.
Sarmısakları ince ince kesip hazırlayın. Tümmalzemeleri karıştırıp fırına verin.
YASEM İ N SAVC I
KOR HAN ÖZ T U NÇ
HA Z I R L AYAN
FOTOĞ R AF L AR