KÜLTÜR
GASTRONOMİ
BEZELYELİ SOS
Malzemeler
●
100 gr tanelenmiş bezelye
●
1 büyük boy kuru soğan
●
5-6 diş sarmısak
●
4-5 dal maydanoz
●
1 limonun suyu
●
Zeytinyağı
●
Tuz
●
Karabiber
●
Kırmızı biber
●
Parmesan
●
Kızarmış kepekli ekmek
Hazırlanışı
Bezelyeleri haşlayın.
Soğanı kavurun. Tüm diğer
malzemelerle blender’dan geçirin.
Karışımı, üzerine zeytinyağı sürerek
kızarttığınız ekmeklere sürün. Üzerine
kırmızı biber ve parmesan serpin.
BEZELYELİ ROKA
SALATASI
Malzemeler
●
1 demet roka
●
2 küçük salatalık
●
100 gr tanelenmiş bezelye
●
1 avuç ceviz
●
Zeytinyağı
●
Limon
●
Parmesan
Hazırlanışı
Bezelyeleri haşlayın. Çok
yumuşamadan ocaktan indirin. Roka
yaprakları, doğranmış salatalıklar
ve ceviz ile karıştırın. Zeytinyağı
ve limon ekledikten sonra üzerine
parmesan rendeleyin.
YEŞiLAY
•
MART 2015
yesilay.org.tr
74