Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

BEZELYELİ SOS

Malzemeler

100 gr tanelenmiş bezelye

1 büyük boy kuru soğan

5-6 diş sarmısak

4-5 dal maydanoz

1 limonun suyu

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı biber

Parmesan

Kızarmış kepekli ekmek

Hazırlanışı

Bezelyeleri haşlayın.

Soğanı kavurun. Tüm diğer

malzemelerle blender’dan geçirin.

Karışımı, üzerine zeytinyağı sürerek

kızarttığınız ekmeklere sürün. Üzerine

kırmızı biber ve parmesan serpin.

BEZELYELİ ROKA

SALATASI

Malzemeler

1 demet roka

2 küçük salatalık

100 gr tanelenmiş bezelye

1 avuç ceviz

Zeytinyağı

Limon

Parmesan

Hazırlanışı

Bezelyeleri haşlayın. Çok

yumuşamadan ocaktan indirin. Roka

yaprakları, doğranmış salatalıklar

ve ceviz ile karıştırın. Zeytinyağı

ve limon ekledikten sonra üzerine

parmesan rendeleyin.

YEŞiLAY

MART 2015

yesilay.org.tr

74