yesilay.org.tr
73
YEŞiLAY
•
MART 2015
Malzemeler
●
1 kg iri taneli kart bezelye
●
Çekilmiş deniz tuzu
●
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Bezelyeleri kabuklarıyla yıkayıp buharda pişirin. Kabukları çok yumuşayıp içleri açılmadan
bezelyeleri zeytinyağı ve taze çekilmiş deniz tuzuna bulayarak fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Edamame* gibi yalnızca tanelerini yiyin.
*Edamame: Japon mutfağında başlangıç olarak sunulan, buharda pişmiş ve tuz ile servis edilen soya fasulyesi.
FIRINDA TUZLU BEZELYE
Güç ve enerji verir
Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir sebze
olan bezelyede A, C ve B grubu vitaminleri ile demir,
fosfor ve potasyum gibi mineraller bulunuyor.
Faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz:
Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Kan kanseri ve bağırsak kanserine karşı
koruyucudur.
Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.
Hazımsızlığa iyi gelir, kabızlığı engeller.
Yüksek kolesterole iyi gelir.
Vücuda güç ve enerji verir.
Kasların güçlenmesini sağlar.