Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

yesilay.org.tr

73

YEŞiLAY

MART 2015

Malzemeler

1 kg iri taneli kart bezelye

Çekilmiş deniz tuzu

Zeytinyağı

Hazırlanışı

Bezelyeleri kabuklarıyla yıkayıp buharda pişirin. Kabukları çok yumuşayıp içleri açılmadan

bezelyeleri zeytinyağı ve taze çekilmiş deniz tuzuna bulayarak fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Edamame* gibi yalnızca tanelerini yiyin.

*Edamame: Japon mutfağında başlangıç olarak sunulan, buharda pişmiş ve tuz ile servis edilen soya fasulyesi.

FIRINDA TUZLU BEZELYE

Güç ve enerji verir

Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir sebze

olan bezelyede A, C ve B grubu vitaminleri ile demir,

fosfor ve potasyum gibi mineraller bulunuyor.

Faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz:

Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Kan kanseri ve bağırsak kanserine karşı

koruyucudur.

Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

Hazımsızlığa iyi gelir, kabızlığı engeller.

Yüksek kolesterole iyi gelir.

Vücuda güç ve enerji verir.

Kasların güçlenmesini sağlar.