KÜLTÜR
GASTRONOMİ
AROMALI OTLAR
BEREKETLİ SOFRALAR
BU AY SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTTIRACAK OTLARLA YAPABİLECEĞİNİZ
TARİFLER VERİYORUZ. KEKİKTEN KİŞNİŞE, NANEDEN ADAÇAYINA, FESLEĞENDEN REYHANA KADAR
HER TÜRLÜ OTU KATARAK YAPABİLECEĞİNİZ LEZZETLER SİZİ BEKLİYOR…
●
5-6 dal yabani kekik
●
400 gram kuşbaşı dana eti
●
Yeteri kadar sıcak su
●
2 adet küçük boy soğan
●
2 adet dolmalık biber
●
2 adet kırmızı biber
●
5 çorba kaşığı sıvı yağ
●
1 tatlı kaşığı biber salçası
●
Tuz, karabiber
ETİ
tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek
pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek
yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık,
biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya
alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı
ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu
çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin.
Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip,
elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave
edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.
KEKİKLİ ET SOTE
yesilay.org.tr
72
YEŞiLAY
•
AĞUSTOS 2015