Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

AROMALI OTLAR

BEREKETLİ SOFRALAR

BU AY SOFRALARINIZI ŞENLENDİRECEK, İŞTAHINIZI ARTTIRACAK OTLARLA YAPABİLECEĞİNİZ

TARİFLER VERİYORUZ. KEKİKTEN KİŞNİŞE, NANEDEN ADAÇAYINA, FESLEĞENDEN REYHANA KADAR

HER TÜRLÜ OTU KATARAK YAPABİLECEĞİNİZ LEZZETLER SİZİ BEKLİYOR…

5-6 dal yabani kekik

400 gram kuşbaşı dana eti

Yeteri kadar sıcak su

2 adet küçük boy soğan

2 adet dolmalık biber

2 adet kırmızı biber

5 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber

ETİ

tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek

pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek

yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık,

biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya

alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı

ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu

çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin.

Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip,

elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave

edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.

KEKİKLİ ET SOTE

yesilay.org.tr

72

YEŞiLAY

AĞUSTOS 2015