Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  74 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 74 / 84 Next Page
Page Background

YEŞiLAY

AĞUSTOS 2015

yesilay.org.tr

74

KÜLTÜR

GASTRONOMİ

BİBERİYELİ OMLET

3 dal biberiye

6 adet yumurta

3 adet patates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir tutam kabartma tozu

Tuz

BİBERİYE

yapraklarını sapından ayırın. Yumurtaları

bir kaba kırıp çırpın. Üzerine biberiye, kabartma tozu

ve tuz ekleyip karıştırın. Patatesleri temizleyip küçük

küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın.

Üzerine patatesi ilave edip kavurun. Yumurtalı karışımı

patatesin üzerine gezdirin. Kısık ateşte çevirmeden

pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

ADAÇAYLI PİYAZ

1 su bardağı kuru fasulye

8-10 dal adaçayı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 adet kırmızı soğan

2 adet kırmızı biber

1 adet limonun suyu

Tuz, karabiber

AKŞAMDAN

ıslattığınız kuru fasulyeyi

haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi

jülyen doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir

tavaya alıp kızdırın. Yapraklarına ayırdığınız

adaçayını üzerine ekleyin. Şöyle bir çevirip

ocaktan alın. Adaçayı, kalan zeytinyağı,

limon suyu, tuz ve karabiberi kuru fasulyenin

üzerine ekleyin. Harmanlayıp servis yapın.