YEŞiLAY
•
AĞUSTOS 2015
yesilay.org.tr
74
KÜLTÜR
GASTRONOMİ
BİBERİYELİ OMLET
●
3 dal biberiye
●
6 adet yumurta
●
3 adet patates
●
Yarım çay bardağı sıvı yağ
●
Bir tutam kabartma tozu
●
Tuz
BİBERİYE
yapraklarını sapından ayırın. Yumurtaları
bir kaba kırıp çırpın. Üzerine biberiye, kabartma tozu
ve tuz ekleyip karıştırın. Patatesleri temizleyip küçük
küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın.
Üzerine patatesi ilave edip kavurun. Yumurtalı karışımı
patatesin üzerine gezdirin. Kısık ateşte çevirmeden
pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
ADAÇAYLI PİYAZ
●
1 su bardağı kuru fasulye
●
8-10 dal adaçayı
●
Yarım çay bardağı zeytinyağı
●
3 adet kırmızı soğan
●
2 adet kırmızı biber
●
1 adet limonun suyu
●
Tuz, karabiber
AKŞAMDAN
ıslattığınız kuru fasulyeyi
haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık, kırmızı biberi
jülyen doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir
tavaya alıp kızdırın. Yapraklarına ayırdığınız
adaçayını üzerine ekleyin. Şöyle bir çevirip
ocaktan alın. Adaçayı, kalan zeytinyağı,
limon suyu, tuz ve karabiberi kuru fasulyenin
üzerine ekleyin. Harmanlayıp servis yapın.