Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  73 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 73 / 84 Next Page
Page Background

73

KİŞNİŞLİ MERCİMEK KÖFTESİ

8-10 dal kişniş

1 su bardağı mercimek

2 su bardağı su

3/4 su bardağı ince bulgur

3 adet soğan

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba

kaşığı biber salçası

5-6 adet taze soğanın

yeşil kısımları

Yarım limonun suyu

Tuz,

pulbiber

MERCİMEĞİ

yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine

suyu ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.

Mercimek yumuşadığında, çok hafif sulu

kalacak şekilde ocaktan alın. Üzerine bulguru

katın ve karıştırın. Kapağı kapalı olarak bulgurun

şişmesi için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan

sıvı yağı bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı

rengi dönene dek kavurun. Üzerine domates

ve biber salçalarını ilave edin. Birkaç dakika

daha kavurup mercimeğin üzerine ekleyin ve

iyice karıştırın. Kişniş ve taze soğanı ince kıyıp

karışıma ilave edin. Limon suyunu katın. Tuzunu

ve pul biberini ayarlayıp yeniden harmanlayın.

Hazırladığınız harçtan istediğiniz büyüklükte

parçalar koparıp elinizle şekillendirdikten sonra

servis yapın.

NANELİ PİLAV

8-10 dal nane

Birer adet patlıcan, havuç ve kabak

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

Yeteri kadar sıcak su

Tuz

PATLICANI

alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp

sudan geçirin ve kurulayın. Havucu soyun ve kabakla

birlikte patlıcanla aynı ebatta doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya

alıp havucu ilave edin. Birkaç dakika kavurup üzerine

patlıcan ve kabağı ilave edin. Sebzeler yarı yarıya pişene

dek kavurun. Delikli bir kepçeyle tavadan alıp, fazla yağının

gitmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın. Tereyağını bir

tencereye alıp, kızdırın. Pirinci ilave edip, beyazlaşana

dek kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su

ekleyin. Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak

pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince sebzeleri

ekleyin ve pişirmeye devam edin. Suyunu tamamen

çekince ocağı kapatın. Üzerine yapraklarına ayırdığınız

ya da ince kıydığınız nane ekleyip karıştırın. Tencerenin

üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirdikten

sonra servis yapın.

yesilay.org.tr

YEŞiLAY

AĞUSTOS 2015