Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  75 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 75 / 84 Next Page
Page Background

REYHANLI MEYVE SALATASI

5 dal reyhan

2 adet şeftali

10 adet kayısı

1 küçük salkım beyaz üzüm

3 adet kivi

10 adet çilek

20 adet kiraz

Üzerine:

Yarım portakalın suyu

MEYVELERİN

tümünü yıkayıp sularının süzülmesi

için süzgeçte bekletin. Şeftali ve kayısıları ikiye

bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra kuşbaşı

doğrayın. Üzümü tanelerine ayırıp ikiye bölün.

Kivilerin kabuklarını soyup arzunuza göre doğrayın.

Çilekleri dörde bölün. Tümmeyveleri servis tabağına

alın. Üzerine yapraklarına ayrılmış reyhan ekleyip

harmanlayın. Portakal suyu gezdirip servis yapın.

FESLEĞENLİ VE DOMATES SOSLU

MAKARNA

1 paket makarna

6-7 dal fesleğen

Yarım kilo kiraz domates

5 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

Yeteri kadar su

Tuz, karabiber

Parmesan peyniri

MAKARNAYI

tuzlu suda haşlayıp süzün. Diğer

taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp, üzerine

ikiye bölünmüş kiraz domates, sirke, tuz ve

karabiber ilave edin. Kısık ateşte domates yarı

yarıya yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp,

yapraklarına ayırdığınız ya da ince kıydığınız

fesleğeni sosa ilave edip karıştırın. Makarnayı

servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin.

Parmesan peyniri ilave ederek servis yapın.

yesilay.org.tr

75

YEŞiLAY

AĞUSTOS 2015