Halk Sağlığı Politikaları Ekseninde Bağımlılık - page 67

Hazırlanışı
:
Patlıcanlar alacalı soyulur ve halka halka 2 cm kalınlığında doğranır. Kabak
ve domatesler kabukları soyulmadan 2 cm kalınlığında doğranır. Bir fırın
tepsisine tüm doğranmış sebzeler dizilir. Üzerlerine zeytinyağı, taze otlar,
tuz, karabiber eklenip 180 derece fırında diri kalacak şekilde pişirilir.
Fırından alınan sebzeler sıralı şekilde aralarına tulum peyniri konarak kule
şeklinde yapılır. En üste toz parmesan peynirini serperek tekrar fırına
verilir. Peynir kızarana dek fırında tutulur.
Baby kabak ve patlıcanlar zeytinyağında hafif sotelenir.
Bir tavaya sirke ile beraber arpacık soğanlar konur, kısık ateşte iyice
çektirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun…
E s a t Ö Z ATA
Beykent Üniversitesi Aşçılık Program Başkanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr. Gör.
AŞPAFEDMilli TakımDirektörü
@esatozata
1 adet Patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
100 gr. tulum peyniri
(Erzincan Tulumu)
7-8 adet arpacık
soğanı
1 su bardağı sirke
2 yemek kaşığı toz
parmesan peyniri
Taze otlar kekik ve
biberiye
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Dekor için: Baby kabak
ve patlıcan
Malzemeler
TULUM PEYNİRLİ
SEBZE DİZME
yesilay.org.tr
65
YEŞiLAY
EYLÜL 2014
1...,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66 68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,...84
Powered by FlippingBook