Yeşilay Dergisi 2014 970.Sayı Uyuşturucuya Karşı Ortak Akıl - page 67

Hazırlanışı
:
Dana bonfile ince uzun şeritler halinde doğranır.
Derin bir kapta susam yağı soya sos ve biber salçası ve zeytinyağı ile
marine edilir.
Sebzelerin tümü ince uzun şeritler halinde doğranır.
Ayrı ayrı olarak zeytinyağı ve susam yağında sotelenir.
Basmati pirinci bol suda haşlanır.
Tereyağında kurutulmuş domatesler ile haşlanmış basmati pirinci
sotelenir.
Taze otlar katılarak lezzetlendirilir.
Son olarak çok yüksek ısıda marinedeki etler sotelenir.
Alt katmana pilav sıra ve renk uyumuna göre sebzeler ve et dizilir.
Kavrulmuş susam ve dolamlık fıstık ile servis edilir.
Afiyet olsun…
E s a t Ö Z ATA
Beykent Üniversitesi Aşçılık Program Başkanı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğr. Gör.
AŞPAFEDMilli TakımDirektörü
@esatozata
400 Gr Dana Bonfile
2 Adet Kabak
2 Adet Havuç
3 Adet Kırmızı Biber
1 Kase Soya Filizi
2 Yemek Kaşığı Soya Sosu
SusamYağı
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Kase Basmati Pirinci
Taze Otlar Maydanoz Kekik Nane
Tuz-Karabiber
Susam
Kurutulmuş Domates
Dolmalık Fıstık
Zeytinyağı-Tereyağı
Malzemeler
BİBİMBAP
(Karışık Pilav Güney Kore Yemeği)
yesilay.org.tr
65
YEŞiLAY
KASIM 2014
1...,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66 68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,...84
Powered by FlippingBook