Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

KARNABAHARLI KÖFTE

(4 kişilik)

300 gram kıyma

1 adet soğan

3 çorba kaşığı galeta unu

7-8 çiçek karnabahar

5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Sos için:

2 çorba kaşığı salça

2 çay bardağı su

Üzerine:

1 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

(4 kişilik)

Yarım kg karnabahar

Yeteri kadar su

1 adet yumurta

Bir buçuk su bardağı süt

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

50 gram tuzsuz dil peyniri

Tuz, karabiber, pulbiber

Salçalı sos için:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı salça

2-3 çorba kaşığı su

Kabı yağlamak için:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı un

Köfte

için derin bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu,

ince kıyılmış karnabahar, maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz ve

karabiberi iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan küçük parçalar

koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak toplar hazırlayın. Daha

sonra kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Sos için salça ve suyu bir tavada

kaynatın. Servis tabağına aldığınız sosun üzerine köfteleri yerleştirin.

Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin

ve servis yapın.

Karnabaharı

çiçeklerine ayırın ve yıkayıp süzdükten sonra

tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip

yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Derin

bir kapta yumurta, süt, zeytinyağı, un, kabartma tozu, tuz, karabiber

ve pulbiberi çırpın. İçine haşlanmış karnabaharı katın ve karıştırın.

Yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın.

Üzerine rendelenmiş dil peyniri serpin. Salçalı sos için zeytinyağı,

salça ve 2-3 çorba kaşığı suyu karıştırdıktan sonra yemeğin üzerine

gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar

pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

SALÇALI KARNABAHAR BÖREĞİ