Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

KARNABAHARIN

LEZZETLİ

HALİ

7

Kış aylarında tezgahları

süsleyenkarnabahar,

sağlıklı ve lezzetli

oluşuyla sofralarımızın

vazgeçilmezleri arasında

yer alıyor. Buay sizin

içinkarnabaharlı pratik

tarifleri bir arayagetirdik.

Afiyet olsun!

Karnabaharı

çiçeklerine ayırıp yıkayın.

Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında

kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam

edin. Kıyma da kavrulunca diğer malzemeyi

tencereye ekleyin. Karnabahar pişene kadar

ocakta tutun. Cam bir tepsiye aldığınız

karnabaharın üzerine beşamel sosu gezdirin.

Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Daha sonra

tepsiyi fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar

peynirini serpin. Tekrar fırına verip üzeri

kızarana dek tutun.

KIYMALI KARNABAHAR OGRATEN

(4 kişilik)

250 gram dana kıyması

1 adet orta boy karnabahar

2 adet soğan

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

1’er çorba kaşığı biber ve domates salçası

1 adet domates

Tuz

Üzerine:

Beşamel sos

Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

1 çorba kaşığı tereyağında 1 çorba kaşığı

unu kavurun. Üzerine 1-1.5 su bardağı sütü

ilave edip tuzunu ayarlayın. Karıştırarak,

boza kıvamı alana dek ocakta tutun.