

kültür
Yeşilay
76
KARNABAHARIN
LEZZETLİ
HALİ
7
Kış aylarında tezgahları
süsleyenkarnabahar,
sağlıklı ve lezzetli
oluşuyla sofralarımızın
vazgeçilmezleri arasında
yer alıyor. Buay sizin
içinkarnabaharlı pratik
tarifleri bir arayagetirdik.
Afiyet olsun!
Karnabaharı
çiçeklerine ayırıp yıkayın.
Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında
kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam
edin. Kıyma da kavrulunca diğer malzemeyi
tencereye ekleyin. Karnabahar pişene kadar
ocakta tutun. Cam bir tepsiye aldığınız
karnabaharın üzerine beşamel sosu gezdirin.
Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Daha sonra
tepsiyi fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar
peynirini serpin. Tekrar fırına verip üzeri
kızarana dek tutun.
KIYMALI KARNABAHAR OGRATEN
(4 kişilik)
●
250 gram dana kıyması
●
1 adet orta boy karnabahar
●
2 adet soğan
●
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
●
3 diş sarımsak
●
1’er çorba kaşığı biber ve domates salçası
●
1 adet domates
●
Tuz
Üzerine:
●
Beşamel sos
●
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağında 1 çorba kaşığı
unu kavurun. Üzerine 1-1.5 su bardağı sütü
ilave edip tuzunu ayarlayın. Karıştırarak,
boza kıvamı alana dek ocakta tutun.