Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

MART 2018 79

KARNABAHAR GRATEN EŞLİĞİNDE BİFTEK

(4 kişilik)

1 kg karnabahar

4 dilim biftek

Yeteri kadar su

Yarım limonun suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

Bir buçuk su bardağı

oda sıcaklığında süt

1 su bardağı

rendelenmiş kaşar peyniri

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Kabı yağlamak için:

Tereyağı

Çiçeklerine

ayırdığınız karnabaharı tuz ve limon suyu eklenmiş

suda 5 dakika haşlayın. Süzgece alıp iyice süzdürün. Tereyağını

bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine un ekleyip kokusu gidene dek

sarartmadan kavurun. Süt, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırarak

koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp üzerine 2 çorba kaşığı

rendelenmiş kaşar peyniri katıp karıştırın. Bir fırın kabını tereyağıyla

yağlayın. Karnabaharı kaba yerleştirin. Üzerine beşamel sosu

gezdirin. Kalan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece

fırında üzeri kızarana dek pişirin. Diğer taraftan biftek dilimlerinin

her iki yüzüne tuz ve karabiber serpin. Sıvıyağı yapışmaz yüzeyli

bir tavaya alıp biftekleri önlü-arkalı kızartın. Karnabahar graten

eşliğinde servis yapın.

KARNABAHARLI ETLİ PİLAV

(8 kişilik)

1 adet orta boy karnabahar

Yarım kg kuşbaşı kuzu eti

2 su bardağı pirinç

Yeteri kadar su

Yarım limonun suyu

1 su bardağı un

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

2-3 dal maydanoz

Tuz

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Karnabaharı

çiçeklerine ayırıp bir tutam tuz ve limon suyu

eklediğiniz kaynayan suya atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp

kurulayın. Una bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartın.

Diğer taraftan bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyup ince

kıyılmış soğan ve sarımsağı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine

eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurup tencereye 1 su

bardağı sıcak su ilave edin. Kaynayınca ocağı kısın ve kısık ateşte et

yumuşayana dek pişirin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ocağı

kapatın. Pirinci sıcak suda 10 dakika bekletip süzün. Yayvan bir

tencerede kalan 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırın ve pirinci katın.

Tuz ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurun. Ortası delikli

yuvarlak bir kek kalıbının dibine karnabaharın yarısını koyun.

Üzerine eti, daha sonra da pirinci koyun. Malzemenin üzerine 3.5

su bardağı sıcak su gezdirin. Üzerini alüminyum folyoyla kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene dek pişirin.

Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Ortasına kalan karnabaharı

koyun. Maydanozla süsleyerek servis yapın.