Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

MART 2018 77

KARNABAHAR ÇORBASI

(6 kişilik)

1 su bardağı karnabahar çiçeği (sapları çıkarılmış)

3 çorba kaşığı silme un

2 su bardağı süt

3 su bardağı sıcak su

3 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Üzerine:

Nane ve reyhan

Karnabaharı

tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Un ve sütü çırpıp

kenara alın. Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya

başlayınca karnabaharı ve unlu sütü karıştırarak tencereye ekleyin.

Daha sonra tereyağını ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5

dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Nane ve reyhan yapraklarıyla

süsleyerek servis yapın.

KARNABAHAR SALATASI

(6-8 kişilik)

1 adet orta boy karnabahar

Yeteri kadar su

Yarım limonun suyu

5-6 yaprak kıvırcık

4 dal taze soğan

10 adet kiraz domates

8 dal maydanoz

Tuz

Sos için:

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı hardal

1 çorba kaşığı sirke

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı su

Tuz

Karnabaharı

çiçeklerine ayırın. Sap kısımlarının yarısını kesin. Tuz

ve limon suyu eklenmiş suda 12 dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan

geçirin ve süzgece alıp iyice süzdürün.

Servis tabağının kenarlarına çepeçevre kıvırcık yapraklarını dizin.

Tabağa karnabaharı ekleyin. Doğranmış taze soğan ve dörde

bölünmüş kiraz domates ilave edin. Üzerine kıyılmış maydanoz

serpin. Sos için yumurta sarısı ve hardalı iyice çırpın. Üzerine damla

damla sirke ekleyip aynı yönde çırparak yedirin. Daha sona yine aynı

yönde karıştırarak ve azar azar sıvıyağ katın. Bir taraftan da tuz ve

karabiber ilave edin. Damla damla ve aynı yönde karıştırarak suyu

ekleyin. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.