

MART 2018 77
KARNABAHAR ÇORBASI
(6 kişilik)
●
1 su bardağı karnabahar çiçeği (sapları çıkarılmış)
●
3 çorba kaşığı silme un
●
2 su bardağı süt
●
3 su bardağı sıcak su
●
3 çorba kaşığı tereyağı
●
Tuz, karabiber
Üzerine:
●
Nane ve reyhan
Karnabaharı
tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Un ve sütü çırpıp
kenara alın. Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya
başlayınca karnabaharı ve unlu sütü karıştırarak tencereye ekleyin.
Daha sonra tereyağını ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5
dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Nane ve reyhan yapraklarıyla
süsleyerek servis yapın.
KARNABAHAR SALATASI
(6-8 kişilik)
●
1 adet orta boy karnabahar
●
Yeteri kadar su
●
Yarım limonun suyu
●
5-6 yaprak kıvırcık
●
4 dal taze soğan
●
10 adet kiraz domates
●
8 dal maydanoz
●
Tuz
Sos için:
●
1 adet yumurta sarısı
●
1 çay kaşığı hardal
●
1 çorba kaşığı sirke
●
Yarım su bardağı sıvıyağ
●
1 çorba kaşığı su
●
Tuz
Karnabaharı
çiçeklerine ayırın. Sap kısımlarının yarısını kesin. Tuz
ve limon suyu eklenmiş suda 12 dakika haşlayıp süzün. Soğuk sudan
geçirin ve süzgece alıp iyice süzdürün.
Servis tabağının kenarlarına çepeçevre kıvırcık yapraklarını dizin.
Tabağa karnabaharı ekleyin. Doğranmış taze soğan ve dörde
bölünmüş kiraz domates ilave edin. Üzerine kıyılmış maydanoz
serpin. Sos için yumurta sarısı ve hardalı iyice çırpın. Üzerine damla
damla sirke ekleyip aynı yönde çırparak yedirin. Daha sona yine aynı
yönde karıştırarak ve azar azar sıvıyağ katın. Bir taraftan da tuz ve
karabiber ilave edin. Damla damla ve aynı yönde karıştırarak suyu
ekleyin. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.