Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  72 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 72 / 84 Next Page
Page Background

Mart ayıyla birlikte

mevsimlerin en

renklisi, en bereketlisi

baharı selamlıyoruz!

Doğanın silbaştan

canlandığına

tanıklık edeceğimiz

bu mevsimde,

mutfağımız da

tazelenecek. İşte

baharda damağımıza

lezzet, soframıza renk

katan, “şifa niyetine”

yiyeceklerimiz…

kültür

Bırakın bahar

sofranıza dokunsun

Yeşilay

72

Doğayla birlikte

bedenimizin de uyanıp

canlandığı bu güzel

bahar mevsiminde

kendimizi tepeden

tepeden tırnağa enerji

dolu hissetmenin yolu

mutfaktan

geçiyor. Daha çok sebze,

daha çok meyve, daha

çok sağlık ve mutluluk!

Formül bu kadar basit!

birlikle öğrendiğimiz çok net

bir gerçek var ki, o da sağlıklı

beslenme! Damağımızı tatmin

ederken sağlığımızı ihmal

etmememiz gerektiğini 7’den 70’e

artık hepimiz biliyoruz. Dahası

gerekirse sağlıklı beslenme için

yeme alışkanlıklarımızı değiştirip

geliştirmemiz gerektiğini de…

Sağlıklı beslenmenin en önemli

kurallarından biri meyve ve sebzeleri

mevsiminde tüketmek. Zira her

mevsimher sebze ve meyveye

ulaştığımız günümüz dünyasında

çoğu zaman yediğimiz o kıpkırmızı

domatesin, aslında domatesten başka

pek çok şey olabildiği tescillenmiş

acı gerçeklerden biri. Buna karşın

doğrumevsimde tükettiğimiz sebze

ve meyveler, en taze, en sağlıklı,

en besleyici gıdalar olma özelliği

taşıyor. Çünkü her mevsimde

yetişen ürünler, aynı zamanda

vücudumuzun o mevsimde ihtiyaç

duyduğu temel maddeleri içeriyor.

Her mevsimin bize sunduğu lezzetler

başka; her birinin kendine özel tatları,

renkleri ve kokuları var. Ama söz

konusu bahar gibi canlılığın, tazeliğin,

zenginliğinmevsimiyse elbette

sofralarımız da bundan payına düşeni

fazlasıyla alıyor. İlkbaharla gelen sebze,

meyve ve birbirinden şifalı otların,

çoğumuzun lezzet dünyasında ayrı bir

yeri var. Hepimizin sağlıklı beslenme

ya da daha enerjik ve daha fit bir

görünüme kavuşmak için çoğunlukla

bahar mevsimini beklemesinin

en önemli motivasyonlarından

biri de bu olmalı. Doğayla birlikte

bedenimizin de uyanıp canlandığı

bu güzel bahar mevsiminde kış

mevsiminin rehavetinden kurtulup

bahar enerjisini tepeden tırnağa

kuşanmak istiyorsanız önerilerimiz

sizleri bekliyor.

D

ünya ne kadar değişirse

değişsin, teknoloji

ne kadar ilerlerse

ilerlesin, modern zamanların asla

elimizden alamayacağı yegâne

mutluluklardan biri yemek yemek.

İnsanoğlunun tarih sahnesine

çıktığı ilk günlerde temel bir

ihtiyaç olan yemek, günümüz

dünyasının en önemli keyif

eylemlerinden biri. Her geçen gün

zenginleşen yemek kültürü, baş

döndürücü lezzetlerle hayatımızı

güzelleştirmeye, damaklarımızı

şenlendirmeye devam ediyor.

Yemek festivalleri ve gurme

seyahatler en popüler yolculuk

vesilelerimiz artık. Hayatı, doğayı,

dünyayı bir de lezzetlerin izini

sürerek keşfetmek çoğumuzun

hayallerini süslüyor.

Ancak değişen zamanla

Gökçe ÇİÇEK