

kültür
Yeşilay
78
ELMALI PRENSES TATLISI
(6 kişilik)
Taban için:
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
15 adet pötibör bisküvi
●
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Muhallebi için:
●
İki buçuk su bardağı süt
●
Yarım su bardağı irmik
●
1 su bardağı tozşeker
●
1 paket vanilya
●
4 çorba kaşığı tereyağı
(60 gram)
●
2 adet elma
Jöle için:
●
5 çay bardağı elma suyu
●
1 çay bardağı tozşeker
●
1 çay bardağı buğday
nişastası
(4 kişilik)
Elma harcı için:
●
4 adet orta boy kırmızı elma
●
3 çorba kaşığı tozşeker
●
Bir tutam tarçın
Muhallebi için:
●
Yarım su bardağı
kıyılmış badem
●
3 su bardağı süt
●
Yarım su bardağı tozşeker
●
2 çorba kaşığı buğday nişastası
●
2 çorba kaşığı un
●
1 paket vanilya
Üzerine:
●
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
●
2 çorba kaşığı rendelenmiş
beyaz çikolata
●
Tarçın
●
Elma dilimleri
Taban
için tereyağını eritin. Üzerine un haline getirilmiş bisküvi
ekleyip karıştırın. Fındık katıp yeniden karıştırın. Karışımı servis
kaselerinin tabanına kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirin.
Muhallebi için süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın. Tereyağı ekleyip karıştırın.
Daha sonra servis kaselerinin içine pay edin. Üzerlerine kabukları
temizlenip küp doğranmış elma serpiştirin. Elmalı jöle için elma
suyu, tozşeker ve nişastayı koyulaşana dek pişirin. Elmaların
üzerlerine döküp soğumaya bırakın. Arzuya göre hindistanceviziyle
süsleyip servis yapın.
Elmaların
çekirdeklerini çıkarıp küp doğradıktan sonra tavaya
alın. Üzerine şeker ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak
yumuşayana dek pişirin. Tarçın serpip ocaktan alın. Kupların ya da
kaselerin dibine paylaştırın. Muhallebi için süt, tozşeker, nişasta ve
unu karıştırıp ocağa oturtun. Orta ateşte karıştırarak kıvam alana
dek pişirin. Badem ve vanilyayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan
alın. Kuplara aldığınız elmalı harcın üzerine dökün. Soğuması için
buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini elma dilimi, kıyılmış badem,
beyaz çikolata ve tarçınla süsleyerek servis yapın.
BADEMLİ ELMALI MUHALLEBİ