Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

ELMALI PRENSES TATLISI

(6 kişilik)

Taban için:

2 çorba kaşığı tereyağı

15 adet pötibör bisküvi

1 çay bardağı dövülmüş fındık

Muhallebi için:

İki buçuk su bardağı süt

Yarım su bardağı irmik

1 su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

4 çorba kaşığı tereyağı

(60 gram)

2 adet elma

Jöle için:

5 çay bardağı elma suyu

1 çay bardağı tozşeker

1 çay bardağı buğday

nişastası

(4 kişilik)

Elma harcı için:

4 adet orta boy kırmızı elma

3 çorba kaşığı tozşeker

Bir tutam tarçın

Muhallebi için:

Yarım su bardağı

kıyılmış badem

3 su bardağı süt

Yarım su bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı buğday nişastası

2 çorba kaşığı un

1 paket vanilya

Üzerine:

2 çorba kaşığı kıyılmış badem

2 çorba kaşığı rendelenmiş

beyaz çikolata

Tarçın

Elma dilimleri

Taban

için tereyağını eritin. Üzerine un haline getirilmiş bisküvi

ekleyip karıştırın. Fındık katıp yeniden karıştırın. Karışımı servis

kaselerinin tabanına kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirin.

Muhallebi için süt, irmik, tozşeker ve vanilyayı karıştırarak pişirin.

Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın. Tereyağı ekleyip karıştırın.

Daha sonra servis kaselerinin içine pay edin. Üzerlerine kabukları

temizlenip küp doğranmış elma serpiştirin. Elmalı jöle için elma

suyu, tozşeker ve nişastayı koyulaşana dek pişirin. Elmaların

üzerlerine döküp soğumaya bırakın. Arzuya göre hindistanceviziyle

süsleyip servis yapın.

Elmaların

çekirdeklerini çıkarıp küp doğradıktan sonra tavaya

alın. Üzerine şeker ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak

yumuşayana dek pişirin. Tarçın serpip ocaktan alın. Kupların ya da

kaselerin dibine paylaştırın. Muhallebi için süt, tozşeker, nişasta ve

unu karıştırıp ocağa oturtun. Orta ateşte karıştırarak kıvam alana

dek pişirin. Badem ve vanilyayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan

alın. Kuplara aldığınız elmalı harcın üzerine dökün. Soğuması için

buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini elma dilimi, kıyılmış badem,

beyaz çikolata ve tarçınla süsleyerek servis yapın.

BADEMLİ ELMALI MUHALLEBİ