

kültür
Yeşilay
76
TATLI BİR
MOLA!
Sütlü tatlılar, diğerlerine
oranladahadüşük
kalorileriyleherkes
içindahacazip! Bahar
mevsimine“merhaba”
dediğimiz şugünlerde
birbirinden lezzetli ve
hafif sütlü tatlılarlakısa
birmolavermeyene
dersiniz?Afiyet olsun…
SÜTLÜ PİRİNÇLİ
KABAK TATLISI
(4-6 kişilik)
●
1 kg balkabağı
●
İki buçuk su bardağı süt
●
2 su bardağı tozşeker
●
Yarım su bardağı pirinç
Süslemek için:
●
1 su bardağı ceviz
Kabukları
temizlenip dilimlenmiş
balkabağını tencereye yerleştirin.
Üzerine süt, tozşeker ve pirinç ilave edin.
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişmeye
bırakın. Ocaktan alıp blender’den
geçirin. Kuplara pay edip soğumaya
bırakın. Cevizle süsleyip servis yapın.