

NİSAN 2018 79
KREM KARAMEL
(8-10 adet)
●
Yarım litre süt
●
4 adet yumurta
●
1 su bardağı tozşeker
●
1 adet limonun kabuğu
●
1 paket vanilya
Karamel için:
●
Yarım su bardağı tozşeker
Üzerine:
●
File badem
Yumurta
ve tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sütü yavaşça
ekleyip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve
vanilyayı katıp karıştırın. Diğer taraftan tozşekeri yapışmaz yüzeyli
bir tavaya alıp kısık ateşte karamelize edin. Hazırladığınız karameli,
ıslatılmış küçükmuffin kalıplarına paylaştırın. Yumurtalı karışımı
da bu kaplara paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsiye 1 parmak
sıcak su koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında tatlıların
üzeri kızarıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis
tabaklarına ters çevirip çıkarın. (Kalıptan kolay çıkması için krem
karamel kaplarını iki parmak kaynar su doldurduğunuz kabın içinde
2-3 dakika bekletip salladıktan sonra tabağa ters çevirin.) Üzerini file
bademle süsledikten sonra servis yapın.
SU MUHALLEBİSİ
(6 kişilik)
●
1 litre süt
●
2 su bardağı su
●
10 çorba kaşığı tozşeker
●
4 çorba kaşığı nişasta
●
2 çorba kaşığı un
Sütü
bir tencereye alın. Üzerine su, tozşeker, nişasta ve un ilave edip
sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra orta
büyüklükte bir camkabın içine boşaltın ve ılınmasını bekleyin.
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi
süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.