

NİSAN 2018 77
KREMALI PADİŞAH LOKUMU
(10-12 kişilik)
Muhallebi için:
●
1 su bardağı un
●
125 gram tereyağı
●
1 litre süt
●
1 su bardağı tozşeker
●
Bir buçuk su bardağı
hindistancevizi
Arası için:
●
100 ml krema
●
200 gram kaymak
●
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine:
●
Bir buçuk su bardağı
dövülmüş ceviz
Süslemek için:
●
Dondurulmuş vişne
Un
ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu
çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk
süt ve 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene
kadar sürekli karıştırarak pişirin. 40 x 40 cm ebadındaki bir fırın
tepsisine hindistancevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında
olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema,
kaymak ve tozşekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin
üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu
ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş
vişneyle süsleyerek servis yapın.
HÜNKAR MUHALLEBİSİ
(4 kişilik)
●
1 litre süt
●
250 gram tozşeker
●
2 parça damla sakızı
●
100 gram nişasta
●
Yeteri kadar su
●
1 çay bardağı
kıyılmış antepfıstığı
Servis için:
●
Böğürtlen ya da vişne sos
●
Meyve dilimleri
●
Nane
Süt,
tozşeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun.
Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan
bir kıvam alacak şekilde soğuk suyla açıp azar azar ve karıştırarak
tencereye ilave edin. 1-2 dakika sonra kıyılmış antepfıstığını tencereye
ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. Muhallebiyi soğuk suyla ıslatılmış
bir kaba 3 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin.
Üzerine hazır böğürtlen sos gezdirin. Meyve dilimleri ve naneyle
süsleyerek servis yapın.