Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  77 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 77 / 84 Next Page
Page Background

NİSAN 2018 77

KREMALI PADİŞAH LOKUMU

(10-12 kişilik)

Muhallebi için:

1 su bardağı un

125 gram tereyağı

1 litre süt

1 su bardağı tozşeker

Bir buçuk su bardağı

hindistancevizi

Arası için:

100 ml krema

200 gram kaymak

2 çorba kaşığı tozşeker

Üzerine:

Bir buçuk su bardağı

dövülmüş ceviz

Süslemek için:

Dondurulmuş vişne

Un

ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu

çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk

süt ve 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene

kadar sürekli karıştırarak pişirin. 40 x 40 cm ebadındaki bir fırın

tepsisine hindistancevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında

olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema,

kaymak ve tozşekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin

üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu

ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş

vişneyle süsleyerek servis yapın.

HÜNKAR MUHALLEBİSİ

(4 kişilik)

1 litre süt

250 gram tozşeker

2 parça damla sakızı

100 gram nişasta

Yeteri kadar su

1 çay bardağı

kıyılmış antepfıstığı

Servis için:

Böğürtlen ya da vişne sos

Meyve dilimleri

Nane

Süt,

tozşeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun.

Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan

bir kıvam alacak şekilde soğuk suyla açıp azar azar ve karıştırarak

tencereye ilave edin. 1-2 dakika sonra kıyılmış antepfıstığını tencereye

ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. Muhallebiyi soğuk suyla ıslatılmış

bir kaba 3 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin.

Üzerine hazır böğürtlen sos gezdirin. Meyve dilimleri ve naneyle

süsleyerek servis yapın.