

kültür
Yeşilay
78
LİMONLU KURABİYE
(60 adet)
●
2 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
●
4 su bardağı un
●
2 adet yumurta
●
125 gram oda
sıcaklığında tereyağı
●
Bir buçuk su bardağı
pudraşekeri
●
1 paket vanilya
●
Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
●
Hindistancevizi veya
yenilebilir renkli pasta süsü
(6-8 kişilik)
●
Yarım paket
baklavalık yufka
●
250 gram tereyağı
Harcı için:
●
3 çorba kaşığı tozşeker
●
2 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
●
1 su bardağı ceviz
●
1 çay kaşığı tarçın
●
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Şerbeti için:
●
3 su bardağı tozşeker
●
İki buçuk su bardağı su
●
Yarım limonun suyu
Servis için:
●
Kaymak veya dondurma
Yumurtalardan
birinin akını ve sarısını ayırın. Unu eleyip ortasını
havuz gibi açın. Üzerine 1 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı
ekleyin. Tereyağı, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozu ve limon
kabuğu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında
açıp yuvarlak kalıplarla kesin. Kalan yumurta akını çırpıp üzerlerine
sürün. Hindistancevizi veya yenilebilir renkli pasta süsüne batırıp
önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık veya
soğuk olarak servis yapın.
Harç
için tümmalzemeyi karıştırın. 3 adet yufkayı üst üste koyup
kenarına hazırladığınız harçtan yerleştirin. Rulo şeklinde sarın.
Kalan yufka ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları dilediğiniz
şekilde dilimleyip fırın kabına yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı
gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon
suyu ekleyip karıştırın. Baklavayı fırından alıp ılık şerbeti üzerine
gezdirin. Kaymak veya dondurmayla servis yapın.
LİMONLU KOLAY BAKLAVA