

TEMMUZ 2018 77
LİMONLU SU MUHALLEBİSİ
(5-6 kişilik)
●
2/3 su bardağı
buğday nişastası
●
3 su bardağı su
●
1 su bardağı süt
●
Yarım su bardağı limon suyu
●
1 tatlı kaşığı rendelenmiş
limon kabuğu
Üzeri için:
●
2 su bardağı tozşeker
●
2 su bardağı su
●
Yarım su bardağı limon suyu
Süslemek için:
●
Limon dilimleri ve
frenk üzümü
Nişastayı
1 su bardağı suda açın. Üzerine kalan malzemeyi ilave
edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebiyi, 20x30 cm ebadında bir fırın kabına döküp soğumaya
bırakın. Daha sonra iri küpler halinde kesin. Buzdolabında 30
dakika dinlendirin. Üzeri için tozşeker, su ve limon suyunu,
tozşeker eriyene kadar iyice karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız
muhallebinin üzerine dökün. Kuplara alıp limon dilimleri ve frenk
üzümüyle süsleyerek servis yapın.
LİMONLU TOPLAR
(20 adet)
●
200 gram bayatlamış
sade kek
●
1 su bardağı
hindistancevizi
●
2 çorba kaşığı
limon suyu
●
1 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
●
1-2 çorba kaşığı krema
Üzeri için:
●
2 paket bitter çikolata
●
2 çorba kaşığı krema
Keki
ufalayıp tümmalzemeyle birlikte karıştırın. Ceviz
büyüklüğünde toplar yapın. Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü
eritip kremayla karıştırın. Topları bu karışıma batırıp yağlı kağıtla
kaplanmış fırın tepsisine dizin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirip
servis yapın.