

TEMMUZ 2018 79
LİMONLU LOKUM
(4-6 kişilik)
●
4 adet limonun suyu
●
4 çorba kaşığı tozşeker
●
1 çorba kaşığı bal
●
1 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
●
4 çorba kaşığı tepeleme
buğday nişastası
●
1 çorba kaşığı tereyağı
Limonların
suyunu sıkın. Üzerine bir miktar su ekleyip 4 su
bardağı limonlu su elde edin. Tencereye alıp üzerine tozşeker, bal,
rendelenmiş limon kabuğu ve buğday nişastası ilave edin. Kıvam
alana dek sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı
ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde bir kaba veya buz kalıplarına
boşaltıp bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilediğiniz
şekilde süsleyip servis yapın.
Aşçının notu:
Limonlu karışımı buz kalıplarına ya da başka bir kaba boşaltmadan
önce en alta limon kabuğu ya da kuruyemiş yerleştirirseniz ters
çevirip çıkardığınızda daha şık görünecektir.
LİMONLU MİNİ TART
(4 kişilik)
Hamuru için:
●
1 adet yumurta
●
100 gram tereyağı
●
2 çorba kaşığı tozşeker
●
Yarım paket vanilya
●
Yarım paket kabartma tozu
●
Aldığı kadar un
Üzeri için:
●
1 adet yumurtanın sarısı
Harcı için:
●
1’er adet limon, muz,
elma, kivi
●
1 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
●
1 çorba kaşığı tozşeker
Hamur
için un hariç kalanmalzemeyi karıştırın. Üzerine azar azar
un ekleyerek sert bir hamur hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin.
Mantı hamuru kalınlığında açıp yağlanmış fırın kabına, kenarlara
hafif taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine küp doğranmış muz, elma
ve kivi koyun. Rendelenmiş limon kabuğu serpin. Yarımhalka
doğranmış limon dilimleri dizip tozşeker serpin. Kenarlardan
sarkan hamuru içe doğru yerleştirin. Çırpılmış yumurta sarısı
sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.
Dilimleyip servis yapın.