Background Image
Previous Page  12 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 52 Next Page
Page Background

dosya

U

zun diyebileceğimiz bir

süredir Covid-19 nedeniyle

dünya nüfusunun çoğunluğu

eve kapanmış durumda. Zorunlu

olmadıkça evden çıkmamaya,

ihtiyaçları en aza indirgeyerek

yaşamaya çalışıyoruz. Bu süreçte evde

kalarak virüsün yayılması kişisel olarak

önleniyor, ama ya diğer hastalıklar?

Diyetisyen Derya Zünbülcan ile

evde geçirdiğimiz günlerde sağlıklı

beslenme üzerine konuştuk.

bakımından yetersiz ve dengesiz

beslenme durumunda zayıflar.

Yani karbonhidrat, protein ve

yağdan dengeli, lif içeriği yüksek

bir programla beslenmek bağışıklık

gücünüzü artırır. Kurubaklagiller

hemprotein hem lif hemde bağışıklık

sistemi için önemli minerallerden biri

olan demir açısından zengindir. Bu

süreçte haftada 2 gün kurubaklagil,

2 gün kırmızı veya beyaz et, kalan

3 gün ise mevsim sebzelerinden

Evde sağlıklı beslenmenin yolları

nelerdir? Vitaminlerine göre gıda

yayılımını nasıl yapabiliriz?

Şu sıralar en çok endişelendiğimiz

konu Covid-19. Bütün dünyayı etkisi

altına alan bu virüsten korunmak

için evden çıkmıyoruz. Virüse

karşı en güzel önlem güçlü bir

vücut, kuvvetli bir bağışıklığa sahip

olmaktır. Bağışıklık sağlamsa virüsün

sizi ele geçirme ihtimali azalır.

Bağışıklık sistemi, protein ve enerji

Burçin ŞENEL

"Esasrisk, yanlışbeslenme!"

DiyetisyenDeryaZünbülcan:

Evde uzun süre vakit geçirmek iki önemli sorunu beraberinde getiriyor; birincisi hareketsizlikten

kaynaklı hastalıklar, ikincisi ise stres ve sıkıntının neden olduğu duygusal açlık nedeniyle yaşanan

sağlık sorunları. Diyetisyen Derya Zünbülcan, evde geçirdiğimiz günlerde hemCovid-19’dan

hem de diğer hastalıklardan korunmak için çok önemli bilgiler paylaştı.

Diyetisyen

Derya

Zünbülcan

Yeşilay

12

"EVDE İYİ VE SAĞLIKLI YAŞAM"