Background Image
Previous Page  14 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 14 / 52 Next Page
Page Background

dosya

eklenmelidir. Ağır fast food ürünlerden

uzak kalmak, evde egzersiz yapmaya

devam etmek önemlidir. Aktif beden,

bağışıklığı güçlü bedendir. Her gün

düzenli olarak çörekotu, bal, zerdeçal,

zencefil, karanfil, propolis tüketin.

Günde en az 3 litre su için. Suyunuza

karanfil ve taze zencefil ekleyin.

Bolca su tüketimi virüsün vücuttan

atılmasında kilit görevindedir.

Et tüketimini sınırlandırmalı mıyız?

Et için ideal pişirme yöntemini

nedir?

Et besleyici değeri oldukça yüksek

bir besindir. Yüksek oranda protein,

niasin, tiamin, riboflavin ve B6, E

vitamini, demir, çinko ve magnezyum

içerir. Ancak her sağlıklı besinde

olduğu gibi et de sağlıklı beslenme

içerisine dengeli şekilde dahil

edilmelidir. Aşırı et tüketiminden

kaçınılmalıdır. Pişirme yöntemi

olarak kızartmaktan kaçınılmalı,

ızgara, buğulama ya da fırın şeklinde

tüketilmelidir.

Mevsiminde tüketilmeyen sebze

meyvelerin besin değerleri düşük

müdür? Kışın yenen domatesten ya

da patlıcandan gerekli vitaminleri

alabilir miyiz?

Doğada her şey belirli bir düzen

içerisindedir. Her mevsiminmeyve ve

sebzesi o mevsimde ihtiyacımız olan

vitamin ve mineralleri karşılamamız

için tasarlanmıştır. Örnek verecek

olursak yazın güneşten korunmak

için A vitamini açısından zengin

besinlere ihtiyacımız vardır. Yaz

mevsiminde karpuz, kayısı, şeftali gibi

A vitamini zengini besinler yetişir.

Kışınsa C vitaminine ihtiyacımız

daha çoktur ve kış mevsiminde C

vitamini zengini portakal, greyfurt

1. Bağışıklık güçlendirici salata sosu:

5 küp şeker kadar taze zencefil

1 yemek kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı karabiber

5 diş sarımsak

500 ml zeytinyağı

Zencefil ve sarımsağı rendeleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp karanlık ve serin bir yerde birkaç gün

bekletin. Zerdeçalın içerdiği curcumin, karabiberin içerdiği piperin ve zeytinyağı sayesinde muhteşem

etkili bir sos elde edeceksiniz. Her gün düzenli kullanımda bağışıklık sisteminiz güçlenecek.

Kullanımı: Öğlen ve akşam olmak üzere günde iki kere birer yemek kaşığı salatalarınıza ekleyin.

2. Hastayı ayağa kaldıran zencefil şerbeti:

1 yemek kaşığı zencefil

1 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı karabiber

200 gram bal

Tüm malzemeleri karıştırarak macun haline getirin. Hazırladığınız macunu 1 bardak suya 1 yemek

kaşığı macun olacak şekilde ekleyin. Suyun sıcağa yakın ılık su olması boğazınızın yumuşamasına,

temizlenmesine yardımcı olacak.

Kullanımı: 15 gün süreyle düzenli olarak günde 1 yemek kaşığı kullanın.

3. Doğal öksürük şurubu:

Balgamlı ya da kuru öksürüğünüz varsa meyan kökü, kekik etkili bitkilerdendir.

Eczanelerde satılan birçok öksürük şurubu bu bitkilerden faydalanılarak hazırlanır.

Burada önemli olan doz ve hazırlanış şeklidir.

5 gram hatmi çiçeği

5 gram meyan kökü

5 gram kekik

5 gram anason

Bal

Tüm bitkileri karıştırın. 1 litre kaynar suyu bitkilerin üzerine ekleyip 2 saat boyunca demleyin.

Demlendikten sonra süzüp, sıvı miktarı yaklaşık bir bardağa inene kadar çok kısık ateşte yavaş yavaş

kaynatın. Karışımı istediğiniz ölçüde balla ya da andız pekmezi ile tatlandırın. Oda sıcaklığına geldikten

sonra ağzını kapatın. Bu şekilde 1 ay buzdolabında kalabilir.

Kullanımı: Çocuklar günde 1 yemek kaşığı, yetişkinler ise günde 2 yemek kaşığı kullanabilir.

4. Virüs kalkanı pöç çorbası:

Kemik suyu, dana pöç çorbası hasta kişi için adeta kök hücre tedavisi gibi kıymetlidir. Bedeni iyileştirir.

Virüsle savaşma gücünü arttırır.

1,5 kg dana pöç

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 soğan

1 havuç

2-3 yaprak defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tane karabiber

2-3 diş sarımsak

Çok az kaya tuzu

Pöçü iyice yıkayın. Kemik suyu yapar gibi önce yüksek ateşte köpükleri toplayın. Sonra kısık ateşte

4-6 saat pişirin. İyice özünü verdikten sonra eti kemikten ayırın. İster sadece suyuna çorbanızı yapın.

İsterseniz çorbadaki etleri ile birlikte blender’dan geçirin.

5. Şifa niyetine altın süt:

1 bardak organik süt

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı zencefil

1/8 çay kaşığı karabiber

1/4 çay kaşığı salep

Tüm malzemeleri karıştırarak ısıtın. Hafif soğumaya bıraktıktan sonra balı ilave edin.

Kullanımı: Günde bir bardak altın süt için. Hem göğsü yumuşatır hem bağışıklığı güçlendirir.

Not: Bu yazıda sunulan bilgiler, hastalık tanı ve tedavisi amaçlı değildir. Doktorunuzun gerekli gördüğü

tedavilere alternatif değildir. Hamile ve emzikliyseniz, herhangi bir sağlık sorununuz varsa bir uzmana

danışmadan tüketmemelisiniz.

Şifa niyetine ev yapımı 5 doğal reçete

Yeşilay

14

"EVDE İYİ VE SAĞLIKLI YAŞAM"