Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  76 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 76 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

76

HEM LEZZETLİ

HEM SAĞLIKLI

Kış aylarında

sofralarımızı

şenlendirenpırasa,

sadece lezzetiyle

değil, sağlıklı oluşuyla

dakalplerimizi

fethediyor. Buay

sizin içinbirbirinden

lezzetli pırasalı tarifleri

derledik.

Patatesleri

soyup küp doğrayın. Pırasaları ince

halka kesin. Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye alıp

pırasayı birkaç dakika soteleyin. Üzerine patates

ve kişniş ilave edip kavurun. Et suyu, pirinç, tuz,

karabiber ve pulbiber katın. Pirinç yumuşayana dek

pişirin. Kremayı ilave edip ocaktan alın.

PIRASALI PATATES ÇORBASI

(6 kişilik)

4 adet patates

2 adet pırasanın beyaz kısımları

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tane kişniş

7 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu

2 çorba kaşığı pirinç

2 çorba kaşığı krema

Tuz, karabiber, pulbiber