

kültür
Yeşilay
76
HEM LEZZETLİ
HEM SAĞLIKLI
Kış aylarında
sofralarımızı
şenlendirenpırasa,
sadece lezzetiyle
değil, sağlıklı oluşuyla
dakalplerimizi
fethediyor. Buay
sizin içinbirbirinden
lezzetli pırasalı tarifleri
derledik.
Patatesleri
soyup küp doğrayın. Pırasaları ince
halka kesin. Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye alıp
pırasayı birkaç dakika soteleyin. Üzerine patates
ve kişniş ilave edip kavurun. Et suyu, pirinç, tuz,
karabiber ve pulbiber katın. Pirinç yumuşayana dek
pişirin. Kremayı ilave edip ocaktan alın.
PIRASALI PATATES ÇORBASI
(6 kişilik)
●
4 adet patates
●
2 adet pırasanın beyaz kısımları
●
2 çorba kaşığı sıvıyağ
●
1 çorba kaşığı tereyağı
●
1 tatlı kaşığı tane kişniş
●
7 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu
●
2 çorba kaşığı pirinç
●
2 çorba kaşığı krema
●
Tuz, karabiber, pulbiber