Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  79 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 79 / 84 Next Page
Page Background

ŞUBAT 2018 79

ETLİ PIRASA

(6 kişilik)

1 kg pırasa

400 gram iri doğanmış

kemiksiz kuzu eti

2 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

Yeteri kadar su, tuz, karabiber

Pırasaları

temizleyip 2 cmuzunluğunda verev doğrayın. Tereyağını

bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı sote edin. Üzerine

eti ekleyip suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçayı 1 su bardağı

sıcak suda açın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Et ve pırasa

yumuşayana dek (azalırsa su ilave ederek) pişirin.

PIRASALI PİRZOLA GÜVEÇ

(6 kişilik)

3 adet pırasa

700 gram kuzu pirzola

Yeteri kadar su

4 adet patates

1 adet büyük boy soğan

1 adet küçük boy kereviz

1 adet domates

4 dal taze kekik

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet defne yaprağı

Tuz, karabiber

Pırasaları

2 cmuzunluğunda verev doğrayın. Tuz eklenmiş suya

koyup yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Patatesleri

elma dilimi, soğanı piyazlık, kereviz ve domatesi iri küp şeklinde

doğrayın. Pırasa, pirzola ve diğer tüm sebzeleri geniş bir kaba alın.

Üzerine zeytinyağı, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip

harmanlayın. Tümmalzemeyi bir güveç kabına aktarın. Önceden

ısıtılmış 190 derece fırında bir buçuk saat pişirin.