

ŞUBAT 2018 79
ETLİ PIRASA
(6 kişilik)
●
1 kg pırasa
●
400 gram iri doğanmış
kemiksiz kuzu eti
●
2 çorba kaşığı tereyağı
●
1 adet soğan
●
1 çorba kaşığı salça
●
Yeteri kadar su, tuz, karabiber
Pırasaları
temizleyip 2 cmuzunluğunda verev doğrayın. Tereyağını
bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı sote edin. Üzerine
eti ekleyip suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçayı 1 su bardağı
sıcak suda açın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Et ve pırasa
yumuşayana dek (azalırsa su ilave ederek) pişirin.
PIRASALI PİRZOLA GÜVEÇ
(6 kişilik)
●
3 adet pırasa
●
700 gram kuzu pirzola
●
Yeteri kadar su
●
4 adet patates
●
1 adet büyük boy soğan
●
1 adet küçük boy kereviz
●
1 adet domates
●
4 dal taze kekik
●
1 çay bardağı zeytinyağı
●
2 adet defne yaprağı
●
Tuz, karabiber
Pırasaları
2 cmuzunluğunda verev doğrayın. Tuz eklenmiş suya
koyup yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Patatesleri
elma dilimi, soğanı piyazlık, kereviz ve domatesi iri küp şeklinde
doğrayın. Pırasa, pirzola ve diğer tüm sebzeleri geniş bir kaba alın.
Üzerine zeytinyağı, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ekleyip
harmanlayın. Tümmalzemeyi bir güveç kabına aktarın. Önceden
ısıtılmış 190 derece fırında bir buçuk saat pişirin.