Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  78 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 78 / 84 Next Page
Page Background

kültür

Yeşilay

78

PIRASALI KOLAY BÖREK

(12 adet)

3 adet yufka

1’er çay bardağı sıvıyağ ve su

İç harç için:

Yarım kg pırasa

1 çorba kaşığı rendelenmiş

kaşar peyniri

1 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

PIRASA KÖFTESİ

(6-8 kişilik)

1 kg ince pırasanın

beyaz kısımları

Yeteri kadar su

2 adet patates

350 gram kıyma

1 adet yumurta

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Bulamak için:

3-4 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Öncelikle

içi için kıyılmış pırasayı derin bir kaba alın. İçine yoğurt,

yumurta, kaşar peyniri ve tuz katıp karıştırın. Düz bir zemine

1 adet yufkayı serin. Sıvıyağ ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla

yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı ilkinin üzerine serin ve aynı

şekilde sulu karışımdan sürün. Üçüncü yufkayı serin ve tekrar aynı

işlemi uygulayın. Üst üste koyduğunuz yufkaları önce dörde sonra

her bir parçayı üçe kesip toplam 12 parça yufka elde edin. 1 adet

yufkanın geniş kısmına pırasalı iç harçtan 2 çorba kaşığı koyun ve

kalem böreği gibi sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın

ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve

önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Pırasaları

ayıklayıp uzunlamasına dörde bölün ve 1 cm’lik

parçalar halinde doğrayın. Daha sonra az suyla haşlayıp süzün.

Diğer taraftan patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin.

Soğuyan pırasaları yoğurma kabına alın. Üzerine patates, kıyma,

yumurta, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun. 30 dakika

buzdolabında bekletin. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar

koparıp yassı köfteler hazırlayın. Önce una, sonra çırpılmış

yumurtaya bulayın ve sıvıyağda önlü arkalı kızartın.