

sağlık
Yeşilay
42
balığa, salataya, yoğurda, kısacası
hemen hemen her gıdaya sağlık
katılabileceğini vurguluyor.
MİDE VE BAĞIRSAKDOSTU
Bilim dünyasının hakkında
araştırma yaptığı şifalı bitkiler
arasında öne çıkan taze zerdeçalın
sindirim sistemi hastalıkları
üzerinde olumlu etkileri
bulunuyor. Zerdeçalın lifli yapısı
ve metabolizma hızlandırıcı
etkisi, kilo kontrolü
sağlamanın yanı sıra
sindirimi kolaylaştırıyor
ve midedeki şişkinliği
azaltıyor. Taze zerdeçalın
sindirime yardımcı olan
safra üretimini artırıcı
özelliğinden dolayı hazımsızlık
ve mide ekşimesi şikayetlerini de
azalttığını belirten Taylan Kümeli,
“Daha çok kadınları etkileyen
hassas bağırsak hastalığını
yatıştırırken, iltihabi bağırsak
hastalıklarından ülseratif kolitin
S
indirim sistemi üzerindeki
faydaları, iltihap giderici
özelliği ve antioksidan
olmasıyla şifalı bir bitki olan taze
zerdeçal, uzun zamandır sağlıklı
yaşam denilince akla gelen ilk
bitkiler arasında yer alıyor. Asya
kökenli bir bitki olan zerdeçal,
zencefil ailesinin bir üyesi olarak
beslenme uzmanlarınca tavsiye
ediliyor. Etken maddesi curcumin
olan bu bitki, kanser düşmanı
besinler arasında da yer alıyor.
Sağlıklı Beslenme ve Diyet
Uzmanı Taylan Kümeli,
içeriğinde curcumin, uçucu
yağlar ve mucizevi bileşenler
bulunan zerdeçalın, taze
olarak tüketilmesini önererek
taze zerdeçalın sindirimi
düzenlemekten eklem ağrıları
ve iltihap önlemeye, kalp-damar
sağlığından unutkanlığa kadar
birçok faydası olduğunu sıralıyor.
Taylan Kümeli, “tabiatın altın
reçetesi” olarak tanımladığı taze
zerdeçalla yemeğe, çorbaya, ete,
DOĞAL
BİR REÇETE:
TAZE ZERDEÇAL
Doğa, her hastalığın şifasını bünyesinde bulunduruyor. Bu doğal şifa
kaynaklarından bir tanesi de özellikle son yıllarda birçok araştırmanın
konusu olan taze zerdeçal. Kanser düşmanı besinler arasında yer
alan bu bitkiyi vücuda kazandırmanın en faydalı yolu onu taze
tüketmekten geçiyor.