Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  42 / 84 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 42 / 84 Next Page
Page Background

sağlık

Yeşilay

42

balığa, salataya, yoğurda, kısacası

hemen hemen her gıdaya sağlık

katılabileceğini vurguluyor.

MİDE VE BAĞIRSAKDOSTU

Bilim dünyasının hakkında

araştırma yaptığı şifalı bitkiler

arasında öne çıkan taze zerdeçalın

sindirim sistemi hastalıkları

üzerinde olumlu etkileri

bulunuyor. Zerdeçalın lifli yapısı

ve metabolizma hızlandırıcı

etkisi, kilo kontrolü

sağlamanın yanı sıra

sindirimi kolaylaştırıyor

ve midedeki şişkinliği

azaltıyor. Taze zerdeçalın

sindirime yardımcı olan

safra üretimini artırıcı

özelliğinden dolayı hazımsızlık

ve mide ekşimesi şikayetlerini de

azalttığını belirten Taylan Kümeli,

“Daha çok kadınları etkileyen

hassas bağırsak hastalığını

yatıştırırken, iltihabi bağırsak

hastalıklarından ülseratif kolitin

S

indirim sistemi üzerindeki

faydaları, iltihap giderici

özelliği ve antioksidan

olmasıyla şifalı bir bitki olan taze

zerdeçal, uzun zamandır sağlıklı

yaşam denilince akla gelen ilk

bitkiler arasında yer alıyor. Asya

kökenli bir bitki olan zerdeçal,

zencefil ailesinin bir üyesi olarak

beslenme uzmanlarınca tavsiye

ediliyor. Etken maddesi curcumin

olan bu bitki, kanser düşmanı

besinler arasında da yer alıyor.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet

Uzmanı Taylan Kümeli,

içeriğinde curcumin, uçucu

yağlar ve mucizevi bileşenler

bulunan zerdeçalın, taze

olarak tüketilmesini önererek

taze zerdeçalın sindirimi

düzenlemekten eklem ağrıları

ve iltihap önlemeye, kalp-damar

sağlığından unutkanlığa kadar

birçok faydası olduğunu sıralıyor.

Taylan Kümeli, “tabiatın altın

reçetesi” olarak tanımladığı taze

zerdeçalla yemeğe, çorbaya, ete,

DOĞAL

BİR REÇETE:

TAZE ZERDEÇAL

Doğa, her hastalığın şifasını bünyesinde bulunduruyor. Bu doğal şifa

kaynaklarından bir tanesi de özellikle son yıllarda birçok araştırmanın

konusu olan taze zerdeçal. Kanser düşmanı besinler arasında yer

alan bu bitkiyi vücuda kazandırmanın en faydalı yolu onu taze

tüketmekten geçiyor.