Sosyal medyanın “sosyal” sorunları! - page 72

Hazırlanışı
:
Üzeri için: Yarım neskafe fincanı pudraşekeri
TEREYAĞI ve tozşekeri çırpın. Nar suyu ekleyip
karıştırmaya devam edin. Tanelenmiş nar, yumurta,
un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip elinizle
karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40
dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri serpip ılık olarak
servis yapın.
Hazırlanışı
:
KIYILMIŞ maydanoz, dereotu, nane ve soğanı
harmanlayıp servis tabağına alın. Bulguru 2 çorba
kaşığı sıcak su ile ıslatıp, 2 dakika dinlendirin.
Daha sonra salatanın üzerine serpiştirin. Nar ilave
edip, kiraz domates yerleştirin. Tuzunu ayarlayın.
Zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirip servis yapın.
l
Yarım neskafe fincanı nar suyu
l
1 neskafe fincanı tanelenmiş nar
l
¼(bir bölü dört) neskafe fincanı eritilmiş tereyağı
l
1/3 (bir bölü üç) neskafe fincanı tozşeker
l
2 adet yumurta
l
2 neskafe fincanı un
l
1’er paket vanilya ve kabartma tozu
l
1 demet maydanoz
l
Yarımşar demet dereotu ve
nane
l
2 dal taze soğan
l
1 çorba kaşığı ince bulgur
l
1 çay bardağı tanelenmiş nar
l
5 adet kiraz domates
l
4 çorba kaşığı zeytinyağı
l
3 çorba kaşığı nar ekşisi
l
1 çay kaşığı tuz
Malzemeler (4-6 kişilik)
Malzemeler (4 kişilik)
NARLI POFUDUK KEK
NARLI TABULE
KÜLTÜR
GASTRONOMİ
yesilay.org.tr
68
YEŞiLAY
OCAK 2015
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...88
Powered by FlippingBook