Sosyal medyanın “sosyal” sorunları! - page 73

Hazırlanışı
:
KREMA için süt, un, yumurta ve tozşekeri
kıvam alana dek çırparak pişirin. Ocaktan alıp,
labne peyniri ve tereyağı ilave edin. Mikserle 10
dakika çırpın. Nar ekleyip karıştırın.
Ayrı bir yerde nar suyunu ısıtıp jelatini içinde
eritin. Nar ekleyip karıştırın. Streç filmle
kaplanmış yuvarlak ve çukur bir kaba alıp,
buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Kek için yumurtaların ak ve sarılarını ayırın.
Aklarını tozşekerle çırpıp tereyağı ekleyin.
Sarılarını da ayrı çırpıp aklarına karıştırın.
Çikolatayı benmari usulü eritip ilave edin. Un,
kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Küçük
boy yuvarlak kek kalıbına alıp, önceden ısıtılmış
170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kekin üzerine ılık kremayı yayın. Narlı jöleyi
üzerine yerleştirin.
Çevresi için yağlı kağıdı kekin ebadına ince
uzun kesip tereyağı sürün. Bitter çikolatayı
benmari usulü eritip yağlı kağıdın üzerine
yayın. Ilınana kadar dinlendirin. Kağıttan
çıkacak kıvama gelince dikkatlice kazıyın. Şekil
vererek pastanın çevresine yerleştirin. Narla
süsleyip servis yapın.
l
1 su bardağı+2 kahve fincanı nar
suyu
l
1 su bardağı tanelenmiş nar
l
4 adet yaprak jelatin
Krema için:
l
1 su bardağı tanelenmiş nar
l
1 su bardağı süt
l
1 çorba kaşığı un
l
1 adet yumurta
l
1 çorba kaşığı tozşeker
l
2 çorba kaşığı labne peyniri
l
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Kek için:
l
3 adet yumurta
l
55 gram tereyağı
l
125 gram bitter çikolata
l
4 çorba kaşığı tozşeker
l
2 çorba kaşığı un
l
1 paket kabartma tozu
l
Bir tutam tuz
Çevresi için:
l
100 gram bitter çikolata
l
Bir parça sert tereyağı
Süslemek için:
l
1 su bardağı tanelenmiş nar
Malzemeler (2-4 kişilik)
NARLI PASTA
Afiyet olsun…
yesilay.org.tr
69
YEŞiLAY
OCAK 2015
1...,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72 74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,...88
Powered by FlippingBook