Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi

Bilim Kurulu

/tr/Prof. Dr. Murat Şentürk

Prof. Dr. Murat Şentürk

Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Murat Şentürk

Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı

Lisans eğitimini 2004 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde “Yoksulların Yaşam Stratejileri: Küçük Mustafa Paşa ve Balat Örnekleri” başlıklı teziyle 2008 yılında tamamladı. Yine aynı bölümde “Kentsel Müdahaleler Açısından İstanbul” başlıklı teziyle doktorasını 2011 yılında bitirdi.

2013 yılında kısa bir süre City University of New York Center for Place Culture and Politics’te misafir araştırmacı olarak bulundu. 2022-2023 eğitim yılında University of Sydney the School of Geosciences’ta misafir araştırmacı olarak, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Gönüllülük Çalışmalarıyla Kentte Kapsayıcı ve Dayanıklı Topluluklar Yaratmak" başlıklı araştırmasını tamamladı. Hâlâ İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Sosyoloji Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı, Kent Çalışmaları Yüksek Lisans Programı Koordinatörü ve Gönüllü Akademisi eş kurucusu ve yürütücüsüdür. Aktif gönüllülük çalışmalarını hâlihazırda 65+ Yaşlı Hakları Derneğinde sürdürmektedir. Gönüllülük ve Gönüllülerle Birlikte Çalışmak (Volunteering and Working with Volunteers) kitabının editörlüğünü ve Türkiye Gönüllülük Araştırması’nın yürütücülüğünü yapmıştır. Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Üyesi (Esenler Belediyesi), Marmara Kent Forumu Yürütme Kurulu Üyesi (Marmara Belediyeler Birliği) ve Kent Çalışmaları Ödülleri (Zeytinburnu Belediyesi) jüri üyesidir.

/tr/Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak

Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde tamamladı. 1994-1999 yılları arasında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler programında araştırma görevlisi olarak çalışan Arıcak, 1999 yılında aynı programda yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 2006-2007 yılları arasında Indiana Üniversitesi Bloomington Psikolojik Danışma ve Eğitim Psikolojisi Bölümünde konuk araştırmacı, 2007-2008 yılları arasında ise Tulane Üniversitesi New Orleans Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2008 yılında Trakya Üniversitesine döndü ve 2010 yılında eğitim psikolojisi alanında doçent oldu. 2013-2014 akademik yılında Harvard Üniversitesi Berkman Center Gençlik ve Medya Laboratuvarında araştırmacı olarak çalıştı. 2014-2023 yılları arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Hâlâ Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevine devam etmektedir. Profesör Arıcak’ın başlıca çalışma alanları, eğitim psikolojisi, siber psikoloji ve yöntembilimdir.

/tr/Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül

Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1994 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden dereceyle mezun oldu. 2007 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinden çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları uzmanı unvanını aldı. Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları ve Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptı. 2015 yılında doçent, 2020 yılında profesör unvanını aldı. Ayrıca 2009 yılında Güneş Çocuk, 2019 yılında da Güneş Çocuk Akademi’yi kurdu. “Dürtüsellik” ve “Ailede Cinsel Eğitim” isimli kitapların yazarları arasındadır. Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Derneği Özel Gereksinimli Çocuklar Komisyonu kurucu başkanıdır. Down Türkiye Derneği danışman doktorudur. 2012 yılından beri Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

/tr/Prof. Dr. Rabia Bilici

Prof. Dr. Rabia Bilici

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Rabia Bilici

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1976 yılında Elazığ’da doğdu. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. Uzmanlık eğitimini Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Erzurum Palandöken Devlet Hastanesinde zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra; Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde, Alkol ve Madde Tedavi Merkezi (AMATEM) kliniği sorumlu hekimi olarak görev yaptı.

2012 yılında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM kliniğinin kurulmasında görev aldı. 2015 yılında doçent, 2021 yılında profesör unvanını aldı. 2015 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezine müdür olarak atandı. Hubert H. Humphrey Burs Programı kapsamındaki Fulbright Programına katılmaya hak kazanarak, 2020-2021 yılları arasında Virginia Commonwealth Üniversitesinde çalıştı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde akademik çalışmalarına devam etmektedir. 

Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) projelerinde çeşitli görevler almıştır. Türkiye Psikiyatri Derneği, Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği ve Yeşilay Bilim Kurulu üyelikleri devam etmektedir. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (United Nations Office on Drugs and Crime, UNODC) adına Madde Talebini Azaltmada Küresel Eğitmenlik (Global Drug Demand Reduction Trainer) görevinin yanı sıra Uluslararası Bağımlılık Tıbbı Derneğinin (The International Society of Addiction Medicine, ISAM) Doğu Avrupa Bölgesi Temsilciliğini yürütmektedir.

/tr/Prof. Dr. Hakan Coşkunol

Prof. Dr. Hakan Coşkunol

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Hakan Coşkunol

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Tıp Fakültesini Ege Üniversitesinden mezun olduktan sonra tıpta uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında tamamladı. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış, bilimsel toplantılarda sunulmuş 150'nin üstünde makalesi, yayımlanmış 6 kitabı vardır. Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi kurucusudur. 2008 yılında kurulan Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsünün kurucu başkanı olarak çalışmıştır.

Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Merkezinde çalışmalarını sürdürmektedir. Madde Bağımlılığı alanında bakanlık düzeyinde birçok Bilim Komisyonunda görev yapmaktadır. Türkiye’de madde kullanımının önlenmesi ve tedavisi konusunda birçok uluslararası kurumla iş birliği içindedir. Bağımlılık Danışmanlığının mesleki tanımının geliştirilmesi, bağımlılık alanında çok disiplinliğin oluşturulması, yaygınlaştırılması ve bağımlılık alanında moleküler çalışmalar temel ilgi alanlarıdır.

/tr/Prof. Dr. Peyami Çelikcan

Prof. Dr. Peyami Çelikcan

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Peyami Çelikcan

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1988 yılında YÖK Başkanlığı Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve 1990 yılında İletişim Sanatları alanında University of West Florida’dan yüksek lisans derecesini aldı. 1994 yılında ise 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları programını tamamlayarak doktora unvanını kazandı. Sinema-televizyon, popüler kültür, popüler müzik, müzik videoları, belgesel sinema, iletişim-medya, ve bağımlılık alanlarında akademik çalışmalarını sürdüren Çelikcan, yönetmen ve metin yazarı olarak çeşitli belgesel yapımlar da gerçekleştirmiştir. 2013 yılından bu yana Yeşilay Bilim Kurulu üyesi olan Çelikcan, hâlâ İstinye Üniversitesinde rektör yardımcısı, İletişim Fakültesi dekanı ve öğretim üyesidir.

/tr/Prof. Dr. Toker Ergüder

Prof. Dr. Toker Ergüder

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Toker Ergüder

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Profesör Ergüder şu anda Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisinde Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Yaşam Süreci Boyunca Sağlığın Desteklenmesi için ulusal profesyonel yetkilidir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ve dört ana davranışsal risk faktörünün önlenmesi, kontrolü ve yönetimi alanlarındaki çalışmaları koordine etmektedir. Türkiye'de bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi ve kontrolü, yatırım, tütün kontrolü, alkol kontrolü, beslenme, obezite ve fiziksel aktivite ve ruh sağlığı konularında çok sektörlü ulusal eylem planlarının geliştirilmesi için teknik yardım sağlamıştır. Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü konusunda ülke düzeyinde Birleşmiş Milletler Kuruluşlar Arası Görev Gücü'nü (UNIATF) koordine etmektedir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesinde halk sağlığı anabilim dalı öğretim üyesi ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bilim Kurulu üyesidir.

/tr/Prof. Dr. Cüneyt Evren

Prof. Dr. Cüneyt Evren

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Cüneyt Evren

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde psikiyatri uzmanlık eğitimini 1996 yılında tamamladı. Alkol Madde Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinde (AMATEM) başasistan olarak çalıştı; 2006 yılında doçent, 2012 yılında ise eğitim görevlisi oldu. 2021 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümüne profesör olarak atandı.

T.C. Sağlık Bakanlığı Madde Bağımlılığı Tedavisi Bilim Kurulu Üyeliğini 2009-2014 yılları arasında yürüttü. Türkiye Psikiyatri Derneğinde; Psikiyatride Araştırma Çalışma Birimi Koordinatörlüğü ve Alkol Madde Kullanım Bozukluğu Çalışma Birimi Koordinatörlüğü görevlerini de üstlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesindeki görevini, Düşünen Adam Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Dergisi editörlüğünü, Bakırköy Araştırma ve İleri Eğitim Merkezi (BARİLEM) başkanlığını, Scientific World Journal bölüm editörlüğünü ve Yeşilay Bilim Kurulu üyeliğini yürütmektedir.

/tr/Prof. Dr. Yusuf Genç

Prof. Dr. Yusuf Genç

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Yusuf Genç

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1965 Trabzon-Vakfıkebir doğumlu olup Sakarya’da ikamet etmektedir. Trabzon İmam Hatip Lisesi, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını ve doktorasını Sakarya Üniversitesi sosyoloji Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. Doçentlik ve profesör unvanlarını sosyal hizmet alanında aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim uzmanı, Kocaeli büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Müşaviri görevlerinde bulundu. Sakarya Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir. Sosyal hizmetin aile sorunları ve çocuk refahı, bağımlılık, yaşlılık, engellilik, evsizlik, dezavantajlı gruplar, sosyal sorunlar, sosyoloji, sosyal politika, iletişim alanlarında bilimsel çalışmalar yapmaktadır. 42 yıllık kamu görevi olan Genç, 40'tan fazla projede yürütücü, danışman ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanan 35 adet makalesi, uluslararası veya ulusal olmak üzere 42 adet kitap, kitap bölümü veya kitap editörlüğü, uluslararası kongrelerde sunulan 35 adet bildirisi ve ulusal kongrelerde 8 adet bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca çok miktarda aktüel makalesi, konferans ve seminerleri bulunmaktadır. Sakarya Yeşilay Şube başkanlığı başta olmak üzere birçok STK’da başkan, yönetim kurulu üyesi ve üye olarak görev yapmaktadır. Genç, evli ve 4 çocuk babası olup İngilizce, Almanca ve orta seviyede Arapça bilmektedir.
 

/tr/Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1971 yılında Elazığ, Harput’ta doğdu. 1995’te Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Yine Gazi Üniversitesinde Halk Sağlığı Doktora Programını (2001) ve Hastane İşletmeciliği Yüksek Lisans Programını tamamladı (2015). Ankara Üniversitesinde ise İş Sağlığı alanında doktora yaptı (2007).

Çalışma hayatına 1995’te SSK Yozgat Dispanserinde başlayan İlhan, SSK Hasanoğlan Dispanseri ve SSK Sağlık Dairesi Başkanlığında görev aldı. Gazi Üniversitesinde 1999 yılında araştırma görevlisi sıfatıyla akademik çalışmalarına başlamış, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalında 2004 yılında Öğretim Görevlisi, 2007'de Yardımcı Doçent, 2009'da Doçent, 2014'te Profesör olmuştur. 2014-2023 yıllarında İş ve Meslek Hastalıkları Bilim Dalı Başkanlığı, 2018-2023 yıllarında Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı, 2017-2020 yıllarında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, 2020-2023 yıllarında Tıp Fakültesi Dekanlığı, 2021-2023 yıllarında Tıp Fakülteleri Dekanları Konseyi Başkanlığı yapmıştır. Hâlâ Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Tıp-Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı (2021), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Tanıma ve Denklik Komisyonu Sağlık Bilim Alanları Danışma Komisyonu Yürütücüsü (2017), Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı (2023) ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Üyesi (2023) olarak görev yapmaktadır. Sağlık Bakanlığı Deprem Sonrası Halk Sağlığı Komisyonu Üyesi (2023) ve Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi (2020) ve Tıpta Uzmanlık Kurulu TUKMOS İş ve Meslek Hastalıkları Komisyonu Üyesidir (2021). İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Bilim Kurulu üyesidir (2009).

Web of Science’ta 113 makalesi yayımlanmış olup çalışmaları 1166 atıf almıştır, H-indeksi 18’dir. WOS dışı hakemli dergilerde 107 makalesi yayımlanmıştır, 29 adet kitap ve kitap bölümü bulunmaktadır. 17 ulusal, 23 uluslararası projede yönetici ve danışman olarak görev almış, 61 adet tez yönetmiştir. Akademik çalışmaları daha çok toplum ruh sağlığı, bağımlılık, sağlık yönetimi, epidemiyoloji, iş sağlığı ve güvenliği alanlarındadır. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezinde (EMCDDA), Türkiye Delegasyonu Üyesi, konsültan, danışman ve uzman olarak görev yapmıştır.
 

/tr/Prof. Dr. Recep Erol Sezer

Prof. Dr. Recep Erol Sezer

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Recep Erol Sezer

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1969 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden lisans mezunu, halk sağlığı alanında 1978’de uzman, 1983’te doçent, 1989’da profesör oldu. 1992’de Türkiye Halk Sağlığı Derneği Sigarayla Mücadele kolunun, daha sonra Elazığ Merkezli Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneğinin ve bu yapıların yayın organı olarak Sigara Alarmı Dergisi’nin kuruculuğunu yaptı.1995’te Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesinin kurucuları arasında yer aldı ve iki kez bu komiteye dönem başkanlığı yaptı. 1994 yılından itibaren 2000 yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü Sigarasız Avrupa Eylem Planı’nın Türkiye ilişki noktası görevini yaptı.

1996 ve 1998 yıllarında Ulusal Bırak-Kazan Sigara Bırakma kampanyalarının Koordinatörlüğünü yürüttü. DSÖ Çerçeve Sözleşmesini takiben Sağlık Bakanlığı merkezli kurulan Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi’nde üye olarak (bırakma grubu sorumlusu olarak) görev yaptı. Sağlık Bakanlığının tütün kontrol çalışmalarına aktif olarak ve süreklilik içinde katıldı. Bu konuda çok sayıda yazılı makale yayınladı; kurs, ders ve konferans, bildiri niteliğinde sunuşlar yaptı. Ankara Üniversitesindeki çalışmalarından sonra, 1984-1999 döneminde Elazığ’da Fırat Üniversitesinde Halk Sağlığı Anabilim Dalında, 1999-2013 döneminde Cumhuriyet Üniversitesinde Aile Hekimliği Anabilim Dalında çalıştı. 2013-2022 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı olarak görev aldı.

/tr/Doç. Dr. Zeynep Esra Abay Çelik

Doç. Dr. Zeynep Esra Abay Çelik

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Zeynep Esra Abay Çelik

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1980 yılında İstanbul’da doğdu. 1996 yılında Kadıköy İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Viyana Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Bölümünde tamamladı. Avusturya’da uluslararası bir firmada kurucu bölge müdürü olarak çalışarak yeniliklere öncülük etti ve şirketin büyümesine katkı sağlayarak birçok ödüle layık görüldü. Bir dönem Avrupa Türk Demokratlar Birliği Avusturya’da (UETD Austria) genel sekreter olarak görev alan Zeynep Esra Abay Çelik, çeşitli sivil toplum örgütlerinde de aktif çalışmalar yürüttü. 2019 senesinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne intisap etti. İlgi alanları arasında sağlık iletişimi, kişilerarası iletişim, kişisel gelişim, meslek seçimi, mesleki iletişim, aile, çocuk, medya ve dijital kültür yer almaktadır. Evli ve üç çocuk annesidir.

/tr/Doç.Dr. Merih Altıntaş

Doç.Dr. Merih Altıntaş

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç.Dr. Merih Altıntaş

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri uzmanlık eğitimini “Suç İşleyenlerde Çocukluk Çağı Travması, Dissosiasyon ve Başa Çıkma Tutumları” başlıklı tezi ile tamamladı. 2013 yılında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başasistan olarak çalıştı. Psikoz servislerinin yanı sıra Alkol ve Tedavi Merkezi (AMATEM) kliniğinde görev yaptı. Bağımlılık Ayakta Tedavi Danışma ve Eğitim Merkezi (BADEM) kuruluş aşamasında danışman ve sorumlu olarak çalıştı. Ayakta tedavi için bir pilot uygulama olan Danışma ve Tedavi Merkezi (DAN-TE)kuruluşunda ve uygulamalarında sorumlu olarak görev aldı. Erenköy Bilimsel Araştırma Merkezi’nde (EBAM) sekreterlik yaptı. 2018 yılında psikiyatri doçenti olmaya hak kazandı. 2020 yılında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nin kurulmasında sorumlu olarak görev aldı.

2013 yılında Türkiye Psikiyatri Derneği, Bilimsel Araştırma Ödülünü aldı. Bağımlılıkla ilgili farklı projelerde danışmanlık yapan Doç. Dr. Merih Altıntaş, Yeşilay Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Kumar Bağımlılığı Modülü Proje Koordinatörü ve Addicta dergisi Editorial Board üyesidir. Alkol ve madde kullanım bozuklukları, davranışsal bağımlılıklar, aile ve çift terapileri, EMDR ve sosyal psikiyatri ilgi alanlarıdır. Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şube başkanıdır. Aile ve Çift Terapileri Derneği, Bağımlılık Psikiyatrisi Derneği, Avrupa Travmatoloji Derneği ve EMDR Derneği üyelikleri bulunmaktadır. Halen İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

/tr/Doç. Dr. Adem Başpınar

Doç. Dr. Adem Başpınar

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Adem Başpınar

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1981 yılında Erzincan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzincan’ın Kemah ilçesinde, Lise öğrenimini Erzican’da tamamladı. 1999 yılında Marmara Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne başladı fakat bölümü bitirmeden 2001 yılında ayrılıp Marmara Üniversitesinde Sosyoloji Bölümüne geçiş yaptı. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında 2007 yılında başladığı yüksek lisansını 2010 yılında, “Askeri Sosyoloji: Tarih ve Kaynaklar” başlıklı teziyle tamamladı.
Aynı yıl içerisinde yine İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalında başladığı doktora programını 2018 yılında “Amerika Birleşik Devletleri’nde Sivil-Asker İlişkileri” başlıklı teziyle bitirdi. 2010 yılında Kırklareli Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başlayıp 2012-2015 yılları arasında YÖK Bursu ile Maryland Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Hâlâ Kırklareli Üniversitesinde doçent doktor olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları arasında askerî sosyoloji, sağlık sosyolojisi, afet sosyolojisi, bağımlılık sosyolojisi ve sosyal psikoloji bulunmaktadır.

/tr/Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu

Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 1993 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Psikolojik Hizmetler Ana Bilim Dalında, doktora eğitimini ise 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalında tamamladı. 1999-2000 yılları arasında New York’ta bulunan Ackerman Family Therapy Institute’de çalışmalarda bulundu. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. 2010 yılında doçent unvanını aldı. Çocuk istismarı ve ihmali, kuramsal yönelim ve bağımlılığı önleme konularında araştırmaları bulunmaktadır.
/tr/Doç. Dr. Hasan Volkan Kara

Doç. Dr. Hasan Volkan Kara

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Hasan Volkan Kara

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) mezunudur. Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Göğüs Cerrahisi ihtisasını tamamladı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Sağlık Kurumları Yöneticiliği yüksek lisansını “Performansa Dayalı Ek Ödeme Sistemleri” çalışma konusuyla bitirdi. Askerlik hizmetini Van Asker Hastanesinde Jandarma Tabip Asteğmen olarak yerine getirdi. Mecburi hizmetinde Gümüşhane Devlet Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak çalışırken İl Sağlık Müdür Yardımcısı ek görevini aldı. Bu dönemde Dumansız Hava Sahası Koordinatörlüğü ve il genelinde Tütün ve Tütün Mamullerinin zararları ve bağımlılık hakkında konferans ve panellerde düzenleyici ve konuşmacı olarak aktif roller aldı.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında sağlıkta finansal analiz, performansa dayalı ek ödeme modelleri, etkili kaynak kullanımı ve sürdürülebilirlik konularında analiz ve değerlendirme görevlerinde bulundu. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalıştı. Amerika Birleşik Devletleri -Kuzey Carolina -Duke Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalında konuk öğretim üyesi olarak 1 yıl kapalı sistem kanser cerrahisi (video yardımlı cerrahi) ve kanser hücresi kültürü laboratuvar çalışmalarında bulundu.

Hâlâ İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışmakta ve Tıp Eğitimi Doktora programına devam etmektedir. Yabancı ve yerli hakemli dergilerde yazdığı çok sayıda makale, derleme ve kitap bölümleri ve hakemlik görevleri bulunmaktadır. Branşında dernek üyelikleri ve yürütme kurulu görevleri vardır.  Akciğer kanserinde minimal invazif cerrahi modeller, erişkin eğitim programları ve davranış değişiklerini ölçme ve değerlendirme, tütün ve tütün mamulleri elektronik sigaraya yönelik eğitim konularıyla ilgilenmektedir.
 

/tr/Doç. Dr. Mustafa Otrar

Doç. Dr. Mustafa Otrar

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Mustafa Otrar

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Mustafa Otrar, 1971 yılında Eskişehir’de doğdu. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programından mezun oldu (1993). Önce Bingöl’de ardından İstanbul’da rehber öğretmen olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı (1995). Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden aldı (1997), doktorasını da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında tamamladı (2006).

2011 yılında yardımcı doçent, 2018 yılında Eğitim Psikolojisi alanında doçent unvanını aldı. 2017 yılında T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne genel müdür olarak atandı. Halen aynı görevi sürdürmektedir. Öncelikli akademik ilgi alanları öğrenme psikolojisi, nicel araştırma teknikleri ve Türk şartlarına/kültürel kodlarına uygun psikolojik ölçeklerin geliştirilmesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

/tr/Doç. Dr. Ahmet Özdinç

Doç. Dr. Ahmet Özdinç

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Ahmet Özdinç

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

1984 yılında İskenderiye’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İngilizce Tıp Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde başladığı doktora programını 2017 yılında “Adalet İlkesi Açısından Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın Tıp Etiği Çerçevesinde Değerlendirilmesi” başlıklı teziyle tamamladı. Hekimlik mesleğine başladığı Sultanbeyli’nin ardından Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli kademelerinde yöneticilik yaptı.70 ve 71. Dönem Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliği ve Genç Yeşilay kurucu başkanlığını yürüttü. Akademik uzmanlık alanı olan tıp etiği ve tıp tarihinin yanında gençlik alanında çok sayıda araştırması ve yayını bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Dr. Ahmet Özdinç halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

/tr/Doç. Dr. Perihan Torun

Doç. Dr. Perihan Torun

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Doç. Dr. Perihan Torun

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Perihan Torun pratisyen hekim olarak bir süre çalıştıktan sonra Halk Sağlığı alanında uzmanlık eğitimini tamamladı. Daha sonra İngiltere’de Epidemiyoloji alanında yüksek lisans eğitimini yaptı. İngiltere Ulusal Sağlık Sisteminde (NHS) Halk Sağlığı hizmetlerinin planlanmasında ve Manchester Üniversitesinde Avrupa Komisyonu destekli bir araştırma projesinde çalıştı. Liverpool ve Sheffield Üniversitelerinde yüksek lisans seviyesinde uzaktan eğitim dersleri kurdu ve yürüttü; lisansüstü yüksek öğrenim eğiticisi burs programını tamamladı.

Türkiye’ye dönüşünde Bezmialem Vakıf Üniversitesinde göç ve alkol tüketimi alanlarında politika odaklı araştırmalar yürüttükten sonra bir süre Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bilimsel Çalışmalar ve Savunuculuk Müdürlüğü görevini üstlendi. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı başkanlığını yürütmektedir. Küresel Alkol Politika Birliği (Global Alcohol Policy Alliance) Yönetim Kurulu üyesidir.

/tr/Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer 1983 yılında Bingöl’de doğmuştur. Lisans eğitimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra kamuda ve özel sektörde çeşitli pozisyon ve kademelerde hekim ve yönetici olarak görev yapmıştır.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla hem ulusal hem de AB destekli projeler kapsamında insani yardım, göçmen sağlığı, birinci basamak sağlık hizmetleri, psikososyal destek hizmetleri ve sağlık eğitimi alanlarında yurtiçinde ve yurtdışında değişik faaliyetlerde bulunmuştur. Türkiye’nin farklı illerinde göçmenlere yönelik sağlık ve sosyal hizmet projeleri ile birlikte gençlere yönelik sağlık eğitimi ve sağlık politikaları konularında çalışmalarına devam etmektedir.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Doktora Programını tamamlamış ve halen Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Mehmet Sait Değer evli ve üç çocuk babasıdır.

/tr/Dr. Eren Murat Dinçer

Dr. Eren Murat Dinçer

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

Dr. Eren Murat Dinçer

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi

Lisans eğitimini 2003 Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde, yüksek lisansını 2011 yılında Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümünde tamamlamıştır. İkinci yüksek lisansını ise 2019 yılında University of Melbourne’de “Narrative Therapy and Community Work” programında bitirmiştir. Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde “Problemli Pornografi Kullanımı Deneyiminde Psikolojik İyi Oluşta Duygu Düzenleme ve Ahlaki Tutarsızlığın Rolü: Karma Bir Araştırma” başlıklı çalışmasıyla 2022 yılında tamamlamıştır. Hasan Kalyoncu ve Bahçeşehir Üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermiştir. Hâlihazırda psikoterapist olarak bireyler, aileler ve çiftlerle çalışmakta ve çevrim içi bağımlılıklar, Narrative Terapi ve aile terapisi konularında eğitmenlik yapmaktadır.

/tr/Dr. İlyas Kaya

Dr. İlyas Kaya

Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi