Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
5. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Ödül Töreni 8 Temmuz’da!

5. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Ödül Töreni 8 Temmuz’da!

Yeşilay’ın, dünyada ve ülkemizde toplumun bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek ve karikatürün evrensel dili ile farkındalık oluşturmak amacıyla 5’incisini düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın ödül töreni 8 Temmuz’da çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Bu yıl “Yeni Nesil ve Yeni Nesil Bağımlılıklar” temasıyla düzenlenen yarışmaya Hindistan, Endonezya, İran, Rusya, Çin ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere; 69 ülkeden, 1088 katılımcı, 2 bin 34 karikatür eseri ile başvuruda bulundu.

Yarışmaya katılan eserler; sanatsal nitelik, konuya uygun mizahi yön, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücü olarak değerlendirmeye alındı. Yarışmanın ödül töreni 8 Temmuz’da çevrim içi olarak gerçekleştirilecek ve eser sahiplerine ödülleri takdim edilecek.

5. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Kazananları*

Ödül Ad-Soyad Ülke
Birincilik Ödülü Gökçen Çukadar Türkiye
İkincilik Ödülü Aristides Hernandez Guerrero Küba
Üçüncülük Ödülü Ray Costa Nascimento Brezilya
Başarı Ödülü Mehdi Azizi İran
Başarı Ödülü Ehsan Ganji İran
Başarı Ödülü Anya Orlova Tayland
Mazhar Osman Özel Ödülü Kürşat Zaman Türkiye 

*Yeşilay’ın 5. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda Üçüncülük Ödülü’ne layık görülen Micheal Mayevsky’e ait eserin başka bir yarışmada ödül kazandığının tespit edilmesi nedeniyle, şartname kuralı gereğince jüri kararıyla; ödülün iptaline karar verilmiştir.