Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
5. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Sonuçlandı

5. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Yeşilay’ın, dünyada ve ülkemizde gençlerin bağımlılıklara karşı dikkatini çekmek ve karikatürün evrensel dili ile farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Tüm dünyanın gençliğini ve geleceğini tehdit eden ve evrensel bir sorun olan bağımlılıklara karşı farkındalığın artırılması ve kamuoyunun, özellikle de gençlerin bağımlılıklara karşı bilinçlenmesi amacıyla Yeşilay tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması sonuçlandı.

Bu yıl “Yeni Nesil ve Yeni Nesil Bağımlılıklar” temasıyla düzenlenen yarışmaya 69 ülkeden, 1088 katılımcının 2 bin 34 karikatür başvurusu oldu ve yarışmanın birincilik ödülünün sahibi Türkiye’den Gökçen Çukadar oldu.

 Yarışmaya Hindistan, Endonezya, İran, Rusya, Çin ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere; 69 ülkeden, 1088 katılımcı, 2 bin 34 karikatür eseri ile başvuruda bulundu.

 

Yarışmanın bu yılki konusu: “Yeni Nesil ve Yeni Nesil Bağımlılıklar”

 

Yarışmanın bu yılki ana konusunun “Yeni Nesil ve Yeni Nesil Bağımlılıklar” olarak belirlendiği yarışmada; sağlıklı yaşamın bağımlılıklarla mücadelede önleyici etkisi vurgulanarak, dünyanın da bu soruna bakışı karikatüristlerin perspektifinden dikkat çekildi. Yarışmada birincilik ödülünün sahibi Türkiye’den Gökçen Çukadar, ikincilik ödülünün sahibi Küba’dan Aristides Hernandez Guerrero, üçüncülük ödülü Ukrayna’dan Michael Mayevsky sahip olurken; yarışmada verilen üç adet başarı ödülünün sahipleri İran'dan Ehsan Ganji, Brezilya’dan Ray Costa Nascimento, İran’dan Mehdi Azizi olurken; Mazhar Osman Özel ödülünün sahibi de Türkiye’den Kürşat Zaman oldu.

Yarışmaya katılan eserler; sanatsal nitelik, konuya uygun mizahi yön, eserde yansıtılan konunun günlük yaşamla ilişkili toplumsal ve kültürel etki gücü olarak değerlendirmeye alındı. Yarışmanın ödül töreni haziran ayı içerisinde gerçekleşecek. Kazanan eser sahiplerine ödülleri törenle takdim edilecek.