Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
9. Uluslararası Bağımlılık Bilimleri Kongresi Tahran'da gerçekleşti

9. Uluslararası Bağımlılık Bilimleri Kongresi Tahran'da gerçekleşti

Yeşilay'ın da dahil olduğu ve bu yıl 9. düzenlenen Uluslararası Bağımlılık Bilimleri Kongresi 9-11 Eylül tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran'da gerçekleşti.

İran'dan çok sayıda resmi kurumun ve üniversitenin katılımıyla her yıl düzenlenen kongreye bu yıl yaklaşık 1000 kişi katıldı. Kongrede İran’ın çeşitli bölgeleri başta olmak üzere Afganistan ve Pakistan gibi komşu ülkelerdeki uyuşturucu durumunun son gelişmeleriyle ilgili sunumlar yapıldı.

Afganistan'ın komşusu olan İran, afyon ve türevi maddeler için transit ülke konumunda. Ayrıca, kullanım oranlarının bölgedeki diğer ülkelere oranla daha yüksek olması dikkat çekmekte. İran’da 2000'li yıllardan bu yana tedavi, rehabilitasyon ve zarar azaltma programları yoğun bir şekilde uygulanmakta. Bunun yanı sıra, son yıllarda İran’ın önleme politikalarına da ağırlık verdiği gözleniyor.

9-11 Eylül tarihlerinde Tahran'da gerçekleşen Uluslararası Bağımlılık Bilimleri Kongresine Yeşilay Genel Başkan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. M. Akif Seylan, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Topçu, Genel Sekreter Av. Osman Baturhan Dursun ve Genel Müdürü Yardımcısı Ahmet Zeki Olaş katılım sağladı. Kongre kapsamında Tahran'da bulunan Yeşilay heyeti, Rebirth Society ve Tahran yakınlarında bulunan Verdij rehabilitasyon köyünü ziyaret etti.