Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
ADDICTA’nın 7. sayısı çıktı!

ADDICTA’nın 7. sayısı çıktı!

Bağımlılıklarla ilgili araştırmaların, akademik çalışmaların yer aldığı Yeşilay'ın hakemli akademik dergisi Addicta: The Turkish Journal on Addictions'ın yedinci sayısı çıktı. Yedinci sayı ayrıca “teknoloji bağımlılığı” konusuna odaklanılan 2016 özel sayısı olma özelliğini taşıyor.

Derginin yedinci sayısında Halley M. Pontes ve Mark D. Griffiths’in "İnternet Kullanım Bozukluğu-Kısa Formu (IDS9-SF) Geliştirilmesi ve Psikometrik Özellikleri”; Young Yim Doh, Jimin Rhim ve Seul Lee'nin “Adölasanların Sağlıklı Akıllı Telefon Kullanımına Yönelik Çevrimiçi ve Çevrimdışı Entegre Müdahale Programlarının Kavramsal Çerçevesi”; Selim Günüç ve Ayten Doğan Keskin’in “Çevrimiçi Alışveriş Bağımlılığı: Belirtiler, Nedenler ve Etkiler”; Çiğdem Berber Çelik’in “İnternet Bağımlılığı Eğilimini Azaltmada Eğitsel Bir Müdahale”; Darry Mead’in “Porno Kullanıcısı Gençlerin Karşılaştığı Riskler”; Mustafa Savcı ve Ferda Aysan’ın “Bağlanma Stilleri, Akran İlişkileri ve Duyguların İnternet Bağımlılığını Yordamadaki Katkıları”; Hüseyin Fidan’ın “Mobil Bağımlılık Ölçeği’nin Geliştirilmesi ve Geçerliliği: Bileşenler Modeli Yaklaşımı” başlıklı makaleleri yer aldı. Derginin özel ayrıca Hakan Kahraman’ın “Bağımlılığı Tanımlamada İnkılâp Dönemi: Bir Ex-User’ın Kaleminden” ve Emel Bedir’in “Bağımlılığın Derinlemesine Analizi” başlıklı kitap değerlendirmeleri de bulunuyor.

Addicta dergisi; Academic Search Premier (EBSCO), Türk Psikiyatri Dizini, Akademik Dizin, Directory of Open Access Journals (DOAJ), InfoBase INDEX tarafından indekslenmektedir.