Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Adıyaman’da Genç Yeşilay “Yeşil Oda” Projesi

Adıyaman’da Genç Yeşilay “Yeşil Oda” Projesi

Adıyaman Üniversitesi ile Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından üniversite kampüsü içerisinde Yeşil Oda açılışı yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi ile Yeşilay Adıyaman Şubesi tarafından üniversite kampüsü içerisinde yer alan Yeşil Oda’nın açılış törenine Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel ve üniversite öğrencileri katıldı.
Yapılan açılış sonrası konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, “Kurulan Yeşilay Şubemiz geleceğimizi korumak adına ilimizde birçok faaliyet yapıyor. Biz üniversitemizde Yeşilay Şubemizle beraber işbirliği içerisinde öğrenci kulübümüzü oluşturduk. Birçok öğrencimiz bu kulübümüzün üyesi ve yıl içerisinde birçok etkinlikler yapıyorlar. Tabi bu farkındalıklar için, yapılacak hizmetleri kalıcı hale getirmek için bugün burada Türkiye’de ilk ve tek olan “Yeşil Oda” mekânını açtık” dedi.

Programda konuşan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ise, “Bizim aslında çok mühim gördüğümüz konu gençlik meselesi, çünkü toplumlarda bağımlılık en çok gençleri vuruyor. Bu durum toplumun geleceğe ilişkisinde çok büyük riskler barındırıyor. Burada en önemli kurumlar üniversiteler aslında. Bizler her üniversiteye Genç Yeşilay kulüpleri kuruyoruz. Kulüpler vasıtasıyla da üniversitelerde çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Bugüne kadar 90 üniversitede bu kulüplerimiz aktif olarak çalışıyor. Bugün ilk defa burada Yeşil Oda diye tanımladığımız bir yerin açılışını yapıyoruz. Buradaki temel amaç gençleri birbirine olumlu olarak etkilemesi ve bu tür zararlı alışkanlıklara bulaşmasının önüne geçilmesi” ifadelerini kullandı.

Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz “Yeşil Oda” açılışı sonrasında Genç Yeşilaycılar ile birlikte Adıyaman Üniversitesini gezerek ilerleyen zamanlarda gerçekleştirilecek projeler bilgi aldı.