Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Ankara Yeşilay’dan üniversite yurtlarında gece mesaisi

Ankara Yeşilay’dan üniversite yurtlarında gece mesaisi

Yeşilay Ankara Şubesi, uzun yıllardan beri ilk, orta ve liselerde sürdürdüğü okul konferanslarını, üniversite yurtlarında da hayata geçirecek.

Öğrencilerin gündüz okulda bulunmaları nedeniyle, gece konferansları düzenlemeye başlayan Ankara Yeşilay, ilk etkinliğini Anadolu Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirdi. Yeşilay Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Önder Güney, etkinlikte teknoloji bağımlılığına dikkat çekti.

İnternette yapılan videolu görüşmelerde, tanımadıkları kişilere kimlik bilgilerini vermemelerini ve tartışma ve hakaret içeren yazışmalar yapmamalarını tavsiye eden Güney, "Artık bilişim suçları kapsamında, internetten yapılan hakaretlerle, yüz yüze yapılan hakaretler arasında bir fark yok. İkisi de aynı cezayı gerektiriyor" diyerek öğrencileri uyardı. Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirilen bir başka konferansta ise Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, kız öğrencileri uyararak, sigaranın farklı hastalıkları da beraberinde getirdiğini vurguladı ve "Sigara kullanımı rahim ağzı kanserini tetikleyen en tehlikeli zararlılardan biridir" diyerek kız öğrencileri uyardı.