Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Bağımlılıkla mücadelede Türkiye’nin ilk 3 boyutlu sergisi “TEKNOFARK” açıldı

Bağımlılıkla mücadelede Türkiye’nin ilk 3 boyutlu sergisi “TEKNOFARK” açıldı

Yeşilay'ın Gençlik Mali Destek Programı ile desteklediği, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle düzenlenen Üç Boyutlu Farkındalık Projesi'nin ilk karma afiş sergisi "TEKNOFARK" Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Sanat Merkezi'nde açıldı. Toplumsal bir problem haline gelen teknolojinin sınırsız kullanımı konusunda farkındalık oluşturacak Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip sergide; Teknoloji, İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı üzerine 30'u aşkın özel tasarım afişleri yer alıyor.

Çağımızın en önemli sorunlarından biri olan teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek üzere "Üç Boyutlu Farkındalık Projesi" kapsamında TEKNOFARK sergisi açıldı. Eserlerin bir yarışma sonucunda belirlendiği, YTÜ ve Türkiye'nin dört bir yanından 17 sanatçının 30 farklı dijital afişinden oluşan sergi; Teknoloji Bağımlılığı, İnternet Bağımlılığı ve Sosyal Medya Bağımlılığı konularındaki eserlere yer veriyor. Bunun yanında proje önümüzdeki dönemde 3B Projecting Mapping yöntemini de kullanarak Türkiye'de ilk kez bağımlılıkla mücadeleyi 3. boyuta taşıyacak.

"TEKNOFARK" Türkiye'de bir ilk!
Açılışı dün gerçekleşen "TEKNOFARK sergisi, ülkemizde bu alanda ilk olma özelliği taşıyor. Proje aynı zamanda sonraki faaliyetlerinde 3D Mapping uygulamalarını kullanarak özgün içerikler ile başta teknoloji bağımlılığı olmak üzere bağımlılık türlerinde toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesinden Prof. Dr. İlhan Özkeçeci, "Bu proje sanat yoluyla doğru mesajı vermenin en iyi yolu oldu. Teknoloji gibi çağımızın en önemli problemine karşı yapılan bu eserlerle insanlarımızda bir nebze olsun farkındalık oluşturabilmişsek ne mutlu bize." ifadelerinde bulundu.
Proje'nin temel amacı; üniversite gençliği arasında günümüzün en popüler ve etkili iletişim yollarını kullanarak teknoloji bağımlılığı konusunda bir farkındalık oluşturmak ve üniversite çağı gençliğinin bu toplumsal problem konusunda bilgi düzeyini artırmak.

3B Projecting Mapping nedir?
3B Projecting Mapping uygulaması geniş bir yüzeye sahip bir dış mekân gerektiren bir açık hava çalışması. Binaların büyük projeksiyonlarla yapısal özelliklerine uygun bir görsel-işitsel filmle giydirilmesi olarak adlandırılabilecek bu çalışma, teknoloji bağımlılığının yol açtığı bireysel ve toplumsal sorunlar ile sağlıklı bir yaşamın özendirilmesi içeriğini vurguluyor.
Yeşilay'ın Gençlik Mali Destek Programı ile desteklediği, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) işbirliğiyle düzenlenen Üç Boyutlu Farkındalık Projesi'nin ilk karma afiş sergisi "TEKNOFARK" 10 Hazirana kadar Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksel Sabancı Sanat Merkezi'nde görülebilecek.

SERGİDE YER ALAN ESERLER

TEKNOFARK KARMA AFİŞ SERGİSİ'NDE YER ALAN ESERLER